Annonce
Horsens

Horsens Lystbådehavn skal have nyt internationalt navn: Se det her

Fremover mødes vi på marinaen og ikke lystbådehavnen. Horsens Lystbådehavn skal have nyt navn, mener plan- og miljøudvalget. Arkivfoto
Med navnet Horsens Marina vil det blive lettere at tiltrække turister, mener et flertal i plan- og miljøudvalget. Horsensianerne må gerne blive ved med at bruge det nuværende navn, understreger udvalgsformand.

Horsens: Det kræver nok lidt tilvænning, men det er ganske vist: Horsens Lystbådehavn skal skifte navn til Horsens Marina.

Marina er en international betegnelse, og navneskiftet kan være med til at tiltrække flere turister, mener plan- og miljøudvalget, der efter mødet forleden gav anbefalingen videre til byrådet.

På udvalgsmødet blev der fremlagt en række fordele ved navneskiftet. Ud over at tiltrække flere turister, autocampere og andre tilrejsende fra vand- og landsiden, er marina mere kendetegnende for området, fordi byen og havnen er ved at vokse sammen, og ved søgning på internettet vil "marina" give flere hits end "lystbådehavn".

"En marina er et sted, der kendetegner maritim atmosfære m.m. Der vil blive arbejdet for at skabe et rekreativt, hyggeligt og inspirerende område, der kan tiltrække flere borgere. Der kan evt. tænkes i at tiltrække større træskibe eller lignende, der kan have fast base i Horsens langs den nye havnepromenade", står der i anbefalingen fra forvaltningen til politikerne.

Jeg er godt klar over, at stedet i folkemunde nok altid vil hedde lystbådehavnen, og det er også fint.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

En markering udadtil

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, er tilhænger af navneskiftet, men han anerkender samtidig, at navnet Horsens Lystbådehavn er så indgroet hos horsensianerne, at det vil være svært at få de lokale til at omfavne navnet Horsens Marina.

- Det er heller ikke meningen. Jeg er godt klar over, at stedet i folkemunde nok altid vil hedde lystbådehavnen, og det er også fint. Jeg er gammel Horsens-dreng og vil også selv sige lystbådehavnen og ikke marina. Det her er en markering udadtil. Det handler om, at vi via skiltning gør det lettere for turister at finde frem til stedet, siger han.

Michael Nedersøe (DF) sagde hverken ja eller nej til indstillingen fra forvaltningen. Han vil diskutere sagen med sin gruppe og give en klar melding på byrådsmødet, sagde han efter mødet til Folkebladet.

Navneændringen er forelagt Samarbejdsudvalget for Horsens Lystbådehavn, og her er det ifølge forvaltningen blevet modtaget positivt.

Der er også afholdt møder med direktøren for turistorganisationen kystlandet.dk, som angiveligt også ser et stort potentiale i et navneskift til Horsens Marina.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce