Annonce
Horsens

Horsens-kunstner varmede op til udsmykningsopgave på Horsens HF & VUC

Phuc Van Dang med en af HF-billedkunsteleverne. Privatfoto

Horsens: I torsdags lavede kunstneren Phuc Van Dang street art-workshop med billedkunstelever på Horsens HF & VUC. Workshoppen var optakt til en vægudsmykning, som kunstneren skal lave på skolen i løbet af foråret.

Workshoppen bestod af fire intense timer, hvor HF-eleverne kun måtte bruge sort tape, hvidt pap og skolens vinduer. Eleverne fik først et oplæg fra Phuc Van Dang og skulle bagefter lave værker med motiver ud fra deres tanker om fortid, fremtid, drømme og deres nutid på skolen.

Eleverne skulle efterfølgende bearbejde deres værker sammen til fælles "street art-dekoration" på vinduer i skolens atriumgård.

Senere på foråret skal Phuc Van Dang udsmykke blandt andet skolens kantine og nogle af skolens studienicher med sin karakteristiske sorte streg, og workshoppen var input til opgaven, så billederne kommer til at afspejle mennesker og historier fra skolen. Billedkunstlærer Simon Skjoldborg glæder sig til at se de endelige værker af Phuc Van Dang.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byplan brutalisme - vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt i Horsens

Læserbrev: Det omfattende byggeri i den centrale del af Horsens kan ikke undgå at påvirke byens visuelle identitet. Men det bliver desværre ikke til det bedre. Specielt hovedfærdselsåren fra Sønderbrogade via Kvicklygrunden og Niels Gyldings Gade til Stark på Strandpromenaden vil ændre karakter. Det bliver brutalt. Men det er positivt, at byen vokser. Det er også positivt, at både interne og eksterne investorer har kastet deres kærlige blik på Horsens. Det er heller ikke nødvendigvis de enkelte bygninger, der er noget galt med. Men det er helheden: Det bliver for højt, for tæt, for mørkt og for ensformigt. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvis også Godsbane-arealerne bebygges på samme måde og med samme altovervejende fokus på at vride maksimale bebyggelsesprocenter ud af de enkelte jordlodder. Det lokalplanforslag og kommuneplantillæg, som p.t. er i høring vedrørende Torvekarreen (Torvet, Borgergade, Kattesund, Havnealle), tegner i hvert fald ikke godt for den fremtidige byudvikling. Bebyggelsesprocenten foreslås hævet til 300. Det vil betyde en så ekstrem og massiv bebyggelse, at det vil medføre manglende bokvaliteter i forhold til dagslys, udearealer og indbliksgener. En forslumning af området er næsten uundgåelig. Til sammenligning har Nordhavn og Ørestad i København bebyggelsesprocenter mellem 100 og 180. Vi skal modtage både interne og eksterne investorer og projektudviklere med åbne arme. Selvfølgelig skal vi det. Men vi skal også som kommune stille krav om variation i arkitektur, hensyn til det historiske bymiljø, skala, grønne rum, sollys og friarealer. Konsekvenserne af en manglende stadsarkitekt, i en for Horsens meget følsom vækstperiode, må vi desværre leve med i rigtig mange år fremover. Men det betyder jo ikke, at vi bare skal fortsætte ud af samme triste spor. Vi har brug for en ny arkitekturpolitik og en stadsarkitekt, der med stærk faglighed kan navigere byens udvikling uden om særinteresser og suboptimeringer.

Annonce