Annonce
Horsens

Horsens Kunstforening runder de 75 år

Gennem årene har Horsens Kunstforening haft forskellige udstillingssteder. I mange år var Stokværket på Smedetorvet det faste tilholdssted. Derfra flyttede foreningen til først kælderen i Jyske Bank, derefter i 2008 til førstesalen i Østjysk Bank på Rådhustorvet, hvorfra dette foto stammer - daværende formand Birthe Hust byder velkommen til fernisering. Da banken lukkede ned i Horsens, fik foreningen i 2014 den stadig gældende aftale om at låne vægge i Sundhedshuset på Grønlandsvej. Arkivfoto: Morten Pape

Jubilæet markeres med bl.a. auktion over værkerne fra foreningens nu nedlagte kunstfond.

Horsens: Foreninger kommer og går, men Horsens Kunstforening holder ved. Fredag 22. februar markerer foreningen, at den nu runder de 75 år.

Det sker med auktion og spisning i Håndværkerforeningen.

Til salg kommer værkerne fra foreningens kunstfond, samlet gennem en række år.

Fonden blev i 1971 stiftet med det formål at indkøbe kunst, der siden skulle "forevises ved vandreudstillinger i skoler, administrationskontorer, fabrikker, kantiner, institutioner og lignende", som det siges i vedtægterne.

Imidlertid har interessen for at låne de seneste år været begrænset, og efter tre udstillinger, hvor samlingen blev præsenteret, kan foreningens medlemmer nu byde ind på den kommende auktion.

De 75 år markeres også med et jubilæumsskrift, som Gro Baklund har forfattet. Sædvanligvis kommer den slags på tryk, men her har foreningen valgt at være digital, og ved tilmeldingen til arrangementet i Håndværkerforeningen kan man bestille et usb-stik med det samlede skrift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

City manager om Tøjeksperten: - Vi skal være ekstra kreative når butikker lukker

Annonce