Annonce
Horsens

Horsens Kommune vil have gang i hjulene: Fremrykker anlægsprojekter for 83 millioner

Entreprenørern er allerede gået i jorden til det kommende center for specialundervisning på Hovedgård Skole, og etablering af faglokaler på skolen er blandt de anlægsprojekter, der nu fremrykkes for at hjælpe det lokale erhvervsliv med et rygstød i coronakrisen. Arkivfoto: Morten Pape
Lokal beskæftigelse og lokal økonomi skal have et pust, mener Horsens Kommune, som derfor fremrykker en lang række investeringer i renovering og byggeri.
Annonce

Horsens: En lang række anlægsprojekter til en samlet sum på 83,3 millioner kroner skal fremrykkes, så de sættes i gang tidligere end først planlagt. Det har et enigt økonomi- og erhvervsudvalg i Horsens Kommune mandag nikket ja til, og sagen behandles på byrådsmøde næste mandag.

Det sker for at understøtte de lokale virksomheder, den lokale beskæftigelse og dermed den lokale økonomi, skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse. - Vi har rigtig mange bygge- og anlægsvirksomheder i Horsens Kommune og cirka 8000 private arbejdspladser alene inden for bygge- og boligområdet. Derfor har vi en særlig interesse i at holde hjulene i gang på dette område - det vil stimulere den generelle økonomi og købekraften i vores kommune og dermed også smitte af på andre brancher som f.eks. vores detailhandel, siger borgmester Peter Sørensen (S).

- Vi har derfor vurderet, hvilke anlægsprojekter vi kan gå i gang med tidligere end planlagt, og hvor vi får brug for vores lokale virksomheder, når vi sætter gang i arbejdet, tilføjer han.

Fremrykning af anlægsprojekter

Trafik: 27,4 millioner kroner
Asfaltarbejde på veje og cykelstier både i by- og landområder
Trafiksikkerheds-projekter
Nedrivning af ejendomme i forbindelse med videreførelsen af Ringvej Syd
Østlig del af Langmarksvej

Kommunale ejendomme: 8,6 millioner kroner
Vedligeholdelse af bygninger og energirenoveringer samt legepladser og øvrige faciliteter

Dagtilbud: 10,5 millioner kroner
Fremrykning af udbygning af skovbørnehave
Nyt produktionskøkken og grupperum på Lindvigsvej

Skoler: 26,6 millioner kroner

Renovering og modernisering af Østbirk Skole

Modernisering og optimering af lokaler på Egebjerg Skole samt udvidelse af p-plads

FAB-LAB og udearealer på Østerhåbskolen

Udearealer ved Stensballeskolen og Brædstrup Skole

Faglokaler på Hovedgård Skole

Kultur og civilsamfund: 10,2 millioner kroner
Kunstgræsbaner i Hovedgård og Østbirk
Renovering og istandsættelse af fritidsfaciliteter i Hatting, Torsted og Egebjerg
Optimering af p-plads ved multihallen i Stensballe
Pulje til mindre renoveringer, for eksempel afskærmning og malerarbejde

Annonce

Kan gå i gang i morgen

Blandt de fremrykkede projekter er blandt andet vedligehold af kommunale bygninger, renoveringer, anlæggelse af kunstgræsbaner, etablering af nye faglokaler og udeområder på skoler.

Regeringen og Kommunernes Landsforening indgik den 26. marts en aftale, der blandt andet betyder, at landets kommuner har mulighed for at fremrykke investeringer i projekter, der står til at blive gennemført i de kommende år. Muligheden gælder for projekter, der hurtigt kan sættes i gang, og som udgangspunkt kan afsluttes i 2020. - En del af de projekter, vi har nikket ja til at fremrykke, kan vi gå i gang med allerede i morgen, og det vil betyde hurtige opgaver, som flere af vores lokale håndværkere får mulighed for at byde ind på. Andre af projekterne skal vi bruge lidt tid på at forberede, siger Peter Sørensen.

Annonce

Højt tempo for private byggesager og nye lokalplaner

Borgmesteren understreger, at Horsens Kommune også fortsat har fuldt fokus på at understøtte bygge- og anlægsprojekter i det private erhvervsliv blandt andet i forhold til behandlingen af byggesager og arbejdet med nye lokalplaner. - I Horsens Kommune har vi et meget højt niveau af private investeringer, og flere store, private projekter starter op i 2020. Vi arbejder selvfølgelig fortsat benhårdt på at understøtte det private erhvervsliv, for det smitter også af på den lokale beskæftigelse. Derfor er det vigtigt, at vi kan holde det samme tempo som før coronakrisen, siger han.

Til at sætte gang i flere anlægsprojekter har Regeringen udover at hæve anlægsloftet givet kommunerne mulighed for at lånefinansiere de fremrykkede projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce