Annonce
Horsens

Horsens Kommune melder ud: Herfra gælder kravet om mundbind i busserne

Tirsdag blev mundbind i busserne et krav i Aarhus kommune. Fra onsdag gælder det Horsens. Foto: Jens Thaysen
Onsdag bliver første dag med krav om mundbind i offentlig transport i Horsens Kommune. Børn under 13 år er undtaget.
Annonce

Horsens: Mandag eftermiddag kom meldingen fra myndighederne om, at Aarhus Kommune ikke ville være ene om at have mundbind-krav i den kollektive trafik. Fem andre kommuner, herunder Horsens, skulle også tælles med.

Mens kravet startede tirsdag i Aarhus, var det længe uvist, om det også gjaldt for de andre kommuner.


Det er min klare anbefaling, at alle, der benytter offentlig transport, tager mundbind i brug straks.

Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune (S)


Derfor brugte Horsens Kommune tirsdag formiddag på at blive klogere, og det blev borgmester Peter Sørensen (S) efter et telefonmøde med transportminister Benny Engelbrecht (S):

- Ministeren har orienteret mig om, at der er en bekendtgørelse på trapperne, hvoraf det fremgår, at kravet om, at alle personer over 12 år skal bære mundbind ved brug af offentlig transport, træder i kraft fra i morgen - onsdag. Men jeg vil gerne klart opfordre til, at alle, der benytter offentlig transport, så hurtigt som muligt tager mundbind i brug, siger Peter Sørensen.

Annonce

Kræver flere mundbind i butikkerne

Borgmesteren tilføjer, at han over for både transportministeren og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har stillet krav om, at der er tilstrækkelige forsyninger af mundbind i de forretninger, der normalt sælger dem - et krav, som ministrene har udvist stor forståelse overfor, oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Tidligere tirsdag, da kommunen stadig afventede svar, var meldingen den samme fra kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen

- I Aarhus har man fået mundbind tilsendt fra det statslige lager, og det bliver vi også nødt til i Horsens, sagde han blandt andet.

Har man ikke mundbind på i den kollektive trafik, kan man blive afvist. Det vil som udgangspunkt være kontrollører fra DSB og Midttrafik, der sørger for, at kravet overholdes. Ansvaret ligger ikke hos kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce