Annonce
Horsens

Horsens Kommune med opfordring: Hjælp os med at få brugt alle covid-19-vaccinerne

Vaccinerne skal nok blive brugt. Hvis der er flere til rådighed, end der er borgere, som har booket tider, bliver front- og sundhedspersonale i stedet vaccineret. Arkivfoto: Morten Pape
Der er ledige tider til covid-19-vaccination i de kommende dage, og derfor opfordrer Horsens Kommune borgere i de berettigede målgrupper til at bestille tid hurtigst muligt.

Ændring i artiklen: I første omgang fremgik det, at målgruppen af borgere, som kan modtage vaccination er personer over 65 år, som modtager praktisk hjælp eller personlig pleje i eget hjem. Der er tale om borgere over 65 år, som modtager praktisk hjælp og personlig pleje i eget hjem.

Horsens: "Hvis du er +65 år og modtager praktisk hjælp og personlig pleje, har vi brug for din hjælp til at få brugt alle de covid-19-vacciner, der er tildelt Horsens Kommune."

Sådan lyder det fra Horsens Kommune på Facebook, som dermed opfordrer til, at borgere i de målgrupper, som lige nu er berettiget til at få vaccinen, får booket en tid på vaccinationscentret på Fuglevangsvej 61 i Horsens via hjemmesiden vacciner.dk.

Målgrupperne er borgere over 65 år, som modtager praktisk hjælp og personlig pleje i eget hjem, samt personer, som lider af en svær kronisk sygdom og er i behandling på sygehuset - for eksempel kemoterapi.

Annonce

Bagud med invitationer

Borgerne er inviteret til at få vaccinen, men bookingsystemet hos Statens Serum Institut har ifølge kommunens Facebook-opslag svært ved at kunne følge med, og derfor er invitationen muligvis ikke havnet i e-boksen hos alle.

Samtidig kan det være, at de, som ikke har e-boks, endnu ikke har modtaget brevet med posten. Derfor opfordres borgerne i de to målgrupper til selv at være opsøgende. Hvis man er i målgrupperne, vil man kunne logge ind med nem-id på vacciner.dk og bestille en tid.

"Regionens vaccinationscenter har netop meddelt os, at de stadig har ledige tider til covid-19-vaccination torsdag, fredag og lørdag i denne uge. Og vi skal selvfølgelig have brugt hver dråbe vaccine, vi har fået tildelt," skriver kommunen og understreger, at det indtil videre kun gælder de tre dage.

Annonce

Ingen hjælp til transport

Antallet af tider til vaccinationer udvides løbende som regionerne får meddelelser om, at nye vacciner er på vej, og derfor kan det være en idé løbende at holde øje med bookingsystemet på vacciner.dk, hvor man skal bestille sin tid til vaccination.

Horsens Kommune oplyser, at man selv skal kunne transportere sig ud til centret, da alle transportmuligheder i forvejen benyttes fuldt ud.

Har man ikke nem-id, skal man bestille tid ved at kontakte Region Midtjylland på telefonnummer 70 23 24 15. Det skal gøres på hverdage mellem klokken otte og 16.

Vaccinationscentret dækker ikke kun Horsens Kommune, og derfor kan borgere i målgrupperne i Hedensted, Odder og Skanderborg kommuner også med rette kigge nærmere på, om de kan bestille tid til vaccination.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce