Annonce
Horsens

Horsens Kommune indfører coronapas for alle ansatte

Ifølge kommunaldirektør Charlotte Lyrskov kommer cheferne ikke til at stå ved døren og kræve coronapas. I stedet bliver der tale om stikprøvekontrol. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fra 1. december skal de kommunale medarbejdere have et gyldigt coronapas for at kunne gå på arbejde. Der bliver ikke adgangskontrol, men stikprøver. I Skattestyrelsens afdeling i Horsens er man klar til at tjekke coronapas fra fredag morgen.

Horsens: Alle ansatte i Horsens Kommune skal kunne fremvise coronapas for at kunne møde på arbejde fra 1. december.

Beslutningen er truffet med ved et møde i Hovedudvalget torsdag med begrundelsen om, at  covid-19 "igen er blevet kategoriseret som en samfundskritisk sygdom, og at det er begrundelsen for direktionens beslutning", lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

- Vi har i dag drøftet et eventuelt krav om coronapas for kommunens medarbejdere i Hovedudvalget. Der blev i drøftelsen lagt vægt på, at vi har et hensyn at tage til borgerne, til kollegaer og i sidste ende til at kunne opretholde driften af vores arbejdspladser. Vi ser også, at både statslige arbejdspladser, regionerne og en række andre kommuner indfører krav om coronapas, siger kommunaldirektør Charlotte Lyrskov.

Annonce

Beslutningen er taget på baggrund af en ændring i Folketinget.

Vi kommer til at lave stikprøver. Vi vil ikke stå ved døren og forlange coronapas, når medarbejderne møder ind.

Charlotte Lyrskov, kommunaldirektør, Horsens Kommune

- Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om, at arbejdsgivere skal sikres en lovmæssig adgang til at pålægge ansatte at forevise et gyldigt coronapas. En sådan lov er i dag blevet vedtaget i Folketinget, og den vil vi som sagt tage i brug, siger Charlotte Lyrskov.

Alle medarbejdere i Horsens Kommune vil modtage en orientering om det i deres e-boks, inden kravet træder i kraft.

Kommer ikke til at stå ved døren

Det bliver op til den enkelte leder at håndhæve, at medarbejderne har coronapas.

- Vi kommer til at lave stikprøver. Vi vil ikke stå ved døren og forlange coronapas, når medarbejderne møder ind, fortæller Charlotte Lyrskov.

Hun er sikker på, at medarbejderne vil håndhæve reglen om coronapas, men skulle en medarbejder alligevel blive taget i en stikprøve uden coronapas, regner hun med, at det kan løses med dialog.

- Vi tager det konkret i situationen, men en konsekvens kunne være, at den pågældende medarbejder enten bliver sendt hjem eller ned at få foretaget en test, siger hun.

Annonce

Skat klar til at tjekke coronapas

Allerede fra mandag skal man have et gyldigt coronapas på statslige arbejdspladser. Det gælder for blandt andre de 260 ansatte i Skattestyrelsens afdeling i Horsens, der har til huse i Guldberghus.

Anne Munksgaard, underdirektør i Skattestyrelsen, afventede torsdag eftermiddag endnu de præcise retningslinjer.

- Vi har endnu ikke fået de præcise retningslinjer, men vi vil naturligvis rette ind efter dem. Ellers fortsætter vi, som vi plejer. Som alle andre steder spritter vi af, holder afstand og spreder os over flere lokaler. Nogle arbejder også hjemmefra, siger Anne Munksgaard, der understreger, at Skattestyrelsens Horsens-afdeling som udgangspunkt vil fastholde julefrokosten 10. december.

- Som jeg har hørt det, er der 150-200 tilmeldte, og vi forventer bestemt, at arrangementet kan gennemføres, siger hun.

Fra en anden statslig arbejdsplads i Horsens, Sydøstjyllands Politi, lød meldingen torsdag eftermiddag fra kommunikationskonsulent Vibeke Sørensen:

"Indtil videre følger vi med i, hvad der politisk bliver besluttet på dette område. Når det er vedtaget, så vil vi tage stilling til, hvordan vi som arbejdsplads vil håndtere dette. Det vil så efterfølgende blive meldt ud til medarbejderne".


Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce