Annonce
Horsens

Horsens Kommune har købt 100.000 kvm: Her kommer en ny badesø

Formand for NCC, Vestbirk Grusgrav, Keld Nørgaard ved den badesø, der er ved at blive etableret. Foto: Jens Amtoft
NCC er ved at retablere en grusgrav på Ryvej ved Gantrup. Efter planen kan man bade på stedet til sommer.

Gantrup: Horsens kommune får en ny badesø.

Efter planen vil man kunne dyppe sin krop i rent badevand til sommer i Fyel Mose-området ved Ryvej.

Søen er en del af kommunens storstilede naturprojekt ved Fyel Mose mellem Vestbirk, Gantrup og Voervsdabro.

Horsens Kommune netop købt en grusgrav på næsten 100.000 kvm svarende til 10 hektar. Det fortæller borgmester Peter Sørensen (S).

- Det er et område, hvor der tidligere har været gravet råstoffer. Og planen er at etablere en badesø og sikre tilgængelighed, fortæller borgmesteren.

- Det er ambitionen at få det her projekt realiseret så snart som muligt. Det er et helt konkret projekt, der er sat i gang. Der er ikke tvivl om, at området derude har rigtig meget rekreativ værdi, og meget af det må man benytte. Det vil i det hele taget være en vedvarende proces, at man kigger på området ved Fyel Mose, siger Peter Sørensen.

Det er den overordnede tanke for Fyel Mose, at der skal skabes tilgængelighed fra Voervadsbro via Fyel Mose og frem til Vestbirk Vandkraftværk og Den Genfundne bro.

Men foreløbig gælder det etablering af badesøen og cykelsti i området, fortæller borgmesteren.

Annonce
Det er et helt område, hvor der tidligere har været gravet råstoffer. Og planen her er at etablere en badesø og sikre tilgængelighed.

Peter Sørensen (S), borgmester

Fin vandkvalitet

Det er NCC, der graver råstoffer i området, og faktisk er søen allerede blevet etableret, fortæller Keld Nørgaard, der er formand for NCC Vestbirk Grusgrav, da han viser søen frem.

- Det er lidt en skam, for der plejer at være tre-fire svaner - de er der så ikke i dag, siger han og peger ud over søen.

Bag ved ham er gravemaskiner stadig i gang med at grave, men derudover er området i fuld gang med at blive retableret.

- Der bliver lidt finesser, der skal gøres færdig. Der kommer et jordhold efter nytår, for det er vores opgave at gøre projektet færdigt her ved søen. Vi skal have retableret hele området. Kommunen er kommet med nogle ønsker til, hvordan de gerne vil have det, og det prøver vi at efterleve. Vores gravetilladelse udløber, så vi skal aflevere området 31. marts, fortæller Keld Nørgaard.

Han fortæller, at der løbende bliver taget vandprøver på stedet, og at prøverne viser en meget fin vandkvalitet. Søen er fire-fem meter dyb på midten.

- På den ene side har vi jævnet det ud, så vandet ikke falder så dybt. Vi mangler stadig at køre noget mere sand på, så det bliver et rigtig fint område, fortæller formanden.

Det er planen, at der skal være parkeringsfaciliteter ved Ryvej.

Badesøen ligger på Ryvej mellem nummer 59 og 61.

Ny badesø ved Ryvej

Brødtekst

Vandprøver viser en meget fin vandkvalitet. Søen er fire-fem meter dyb på midten. Foto: Jens Amtoft
Hele området skal retableres, når gravemaskinerne er væk. Søen i forgrunden er ikke tænkt som en badseø. På grund af det bakkede terræn. kan man ikke se den nyetablerede badesø. Foto Jens Amtoft
Luftfoto af grusgraven. Det er Ryvej fra Østbirk til Voervadsbro, der skærer gennem billedet. Grusgraven ligger på den vestlige side af Ryvej mellem nummer 59 og 61. På luftfotoet ses badesøen i den nordlige ende af grusgraven. Kortmateriale Horsens Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce