Annonce
Horsens

Horsens Kommune har købt 100.000 kvm: Her kommer en ny badesø

Formand for NCC, Vestbirk Grusgrav, Keld Nørgaard ved den badesø, der er ved at blive etableret. Foto: Jens Amtoft
NCC er ved at retablere en grusgrav på Ryvej ved Gantrup. Efter planen kan man bade på stedet til sommer.
Annonce

Gantrup: Horsens kommune får en ny badesø.

Efter planen vil man kunne dyppe sin krop i rent badevand til sommer i Fyel Mose-området ved Ryvej.

Søen er en del af kommunens storstilede naturprojekt ved Fyel Mose mellem Vestbirk, Gantrup og Voervsdabro.

Horsens Kommune netop købt en grusgrav på næsten 100.000 kvm svarende til 10 hektar. Det fortæller borgmester Peter Sørensen (S).

- Det er et område, hvor der tidligere har været gravet råstoffer. Og planen er at etablere en badesø og sikre tilgængelighed, fortæller borgmesteren.

- Det er ambitionen at få det her projekt realiseret så snart som muligt. Det er et helt konkret projekt, der er sat i gang. Der er ikke tvivl om, at området derude har rigtig meget rekreativ værdi, og meget af det må man benytte. Det vil i det hele taget være en vedvarende proces, at man kigger på området ved Fyel Mose, siger Peter Sørensen.

Det er den overordnede tanke for Fyel Mose, at der skal skabes tilgængelighed fra Voervadsbro via Fyel Mose og frem til Vestbirk Vandkraftværk og Den Genfundne bro.

Men foreløbig gælder det etablering af badesøen og cykelsti i området, fortæller borgmesteren.

Det er et helt område, hvor der tidligere har været gravet råstoffer. Og planen her er at etablere en badesø og sikre tilgængelighed.

Peter Sørensen (S), borgmester

Annonce

Fin vandkvalitet

Det er NCC, der graver råstoffer i området, og faktisk er søen allerede blevet etableret, fortæller Keld Nørgaard, der er formand for NCC Vestbirk Grusgrav, da han viser søen frem.

- Det er lidt en skam, for der plejer at være tre-fire svaner - de er der så ikke i dag, siger han og peger ud over søen.

Bag ved ham er gravemaskiner stadig i gang med at grave, men derudover er området i fuld gang med at blive retableret.

- Der bliver lidt finesser, der skal gøres færdig. Der kommer et jordhold efter nytår, for det er vores opgave at gøre projektet færdigt her ved søen. Vi skal have retableret hele området. Kommunen er kommet med nogle ønsker til, hvordan de gerne vil have det, og det prøver vi at efterleve. Vores gravetilladelse udløber, så vi skal aflevere området 31. marts, fortæller Keld Nørgaard.

Han fortæller, at der løbende bliver taget vandprøver på stedet, og at prøverne viser en meget fin vandkvalitet. Søen er fire-fem meter dyb på midten.

- På den ene side har vi jævnet det ud, så vandet ikke falder så dybt. Vi mangler stadig at køre noget mere sand på, så det bliver et rigtig fint område, fortæller formanden.

Det er planen, at der skal være parkeringsfaciliteter ved Ryvej.

Badesøen ligger på Ryvej mellem nummer 59 og 61.

Annonce

Ny badesø ved Ryvej

Brødtekst

Vandprøver viser en meget fin vandkvalitet. Søen er fire-fem meter dyb på midten. Foto: Jens Amtoft
Hele området skal retableres, når gravemaskinerne er væk. Søen i forgrunden er ikke tænkt som en badseø. På grund af det bakkede terræn. kan man ikke se den nyetablerede badesø. Foto Jens Amtoft
Luftfoto af grusgraven. Det er Ryvej fra Østbirk til Voervadsbro, der skærer gennem billedet. Grusgraven ligger på den vestlige side af Ryvej mellem nummer 59 og 61. På luftfotoet ses badesøen i den nordlige ende af grusgraven. Kortmateriale Horsens Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Annonce