Annonce
Horsens

Horsens Kommune forbereder døgn-nødpasning af børn

Hvis sundhedspersonale på for eksempel Regionshospitalet Horsens skal arbejde på lange vagter, får de nu mulighed for at få passet deres børn på alle tidspunkter af døgnet. Arkivfoto
Hvis medarbejdere på sundhedsområdet ekstraordinært bliver kaldt på arbejde både nat og dag, er Horsens Kommune fra weekenden klar med et tilbud om nødpasning døgnet rundt.
Annonce

Horsens: Presset på sundhedsområdet bliver kun større og større i disse dage. Mange medarbejdere kæmper med vigtige opgaver, og der kan opstå en situation, hvor sundhedspersonale med kort varsel kaldes på arbejde både nat og dag.

For at sikre at medarbejdere fra eksempelvis Regionshospitalet Horsens kan møde ind, når der bliver brug for dem, etablerer Horsens Kommune nu et ekstraordinært døgnpasningstilbud i Børnehuset i midten af Horsens.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi skal gøre, hvad vi kan for at hjælpe alle de dygtige mennesker, der lige nu leverer et kæmpe stykke arbejde på både pleje-, omsorgs- og sundhedsområdet. Men flere og flere bliver syge, og derfor skal vi også forberede os på, at personalet kan blive kaldt ind med kort varsel, siger Peter Sørensen.

- Der bliver i udgangspunktet plads til 10 børn i alderen 0-9 år, men vi følger situationen tæt, og bliver der behov for flere pladser, så sørger vi for det, fortsætter han og understreger, at Horsens Kommune selvfølgelig også har øje for at holde antallet af børn og personale, der omgås hinanden nede, så risikoen for smitte reduceres så meget som muligt.

Der bliver i udgangspunktet plads til 10 børn i alderen 0-9 år, men vi følger situationen tæt, og bliver der behov for flere pladser, så sørger vi for det.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens

Annonce

Mad og senge gøres klar

I Børnehuset bliver der lige nu gjort klar til overnatning, morgenmad, frokost, aftensmad, vask og alt andet, der skal til, for at børnene har det godt, mens forældrene er på arbejde. - Vi indretter simpelthen institutionen til opgaven, og vi har dygtige pædagoger klar til at sørge for tryghed og ro omkring børnene. Samtidig sætter vi på samme måde som i resten af vores nødpasninger ekstra fokus på rengøring, efter alle de anbefalinger myndighederne løbende kommer med, siger Peter Sørensen. Tilbuddet om døgnpasning i Børnehuset gælder i udgangspunktet for forældre, der bliver indkaldt til ekstraordinær dag-, aften- og nattjeneste på Regionshospital Horsens, og koordineringen sker i samarbejde med hospitalet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce