Annonce
Debat

Horsens Kommune betaler årligt 335 mio. kr. til regionen, uden man reelt ved, hvad man betaler til: Kan borgmesteren hjælpe os med en politisk afklaring på problemet?

Irene Simonsen. Arkivfoto: Morten Pape

Læserbrev: Begrebet "aktivitetsbestemt medfinansiering" er et forholdsvis nyt begreb, som har indfundet sig hos undertegnede. Ikke desto mindre er det et begreb, som lægger beslag på en ikke ubetydelig del af vores velfærds- og sundhedsbudget i Horsens Kommune, hvor vi betaler i alt 335 mio. kr., som er bestemt af Sundheds- og Ældreministeriet.

Man kunne spare mange penge på dyre indlæggelser af ældre fra plejehjemmene i Horsens, ved at man praktiserer medicinsk behandling i eget hjem. I Odense Kommune fandt de løsningen og sparede ca. 92 pct. af alle indlæggelser fra plejehjemmene.

Så kunne man jo som kommunalpolitiker glæde sig over, at hvis vi som kommune er god til at forebygge og samtidig kan spare penge, så vil der være råd til andre opgaver i vores hårdt prøvede velfærds- og sundhedsområder. Det vi kalder, skal-opgaver.

Annonce

Men nej, (it-)systemet virker ikke, så Horsens Kommune betaler årligt 335 mio. kr. til regionen, uden man reelt ved, hvad man betaler til.

Forklaring kommer her:

På grund af mange udfordringer med aktivitetsbestemt medfinansiering i 2018 og 2019 valgte regeringen i 2019 at fastfryse afregningen af aktivitetsbestemt medfinansiering på et niveau svarende til den enkelte kommunes budgetterede udgifter til aktivitetsbestemt medfinansiering.

Fastfrysningen fortsætter indtil videre i 2022. Budgettet til aktivitetsbestemt medfinansiering i 2022 svarer til Sundheds- og Ældreministeriets skøn for aktivitetsbestemt medfinansiering.

I Venstre kræver vi en politisk afklaring på, om (it-)systemet kommer i drift pr. 2023, og hvis ikke, hvornår kan man så forvente, det kommer i drift.

Irene Simonsen, Karina Aamann og Lars Jensen

I Venstre kræver vi en politisk afklaring på, om (it-)systemet kommer i drift pr. 2023, og hvis ikke, hvornår kan man så forvente, det kommer i drift.

Måske vores borgmester Peter Sørensen, der sidder med i det regionale sundhedskoordinationsudvalg, der har til formål at understøtte sammenhængende behandlingsforløb på tværs af det regionale og kommunale myndighedsansvar, kan hjælpe os med en politisk afklaring på problemet?

Karina Aamann. Arkivfoto: Morten Pape
Lars Jensen. Arkivfoto
Annonce
Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Horsens For abonnenter

Seks måneders fængsel og udvisning: To mænd dømt for grov vold, tvang og trusler

Brædstrup

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Horsens

Mere end 600 til folkefest i Østerhåb: Nu er bydelens nye biodiverse legeplads indviet

Regeringen vil gøre havnen i Esbjerg til militært knudepunkt for USA

Horsens For abonnenter

Premiere på madanmeldelser i Folkebladet: Fabelagtig flæsk og fritter der floppede

Hedensted For abonnenter

Dansk energi-gigant har planer om endnu en stor solcellepark i kommunen: Her vil de lave strøm til 14.000 husstande

Erhverv For abonnenter

For 24 år siden satte de sig et milliard-mål - nu har elektronikfirma med 185 ansatte i Horsens passeret magisk milepæl

Hedensted

Unge tog ansvar, efter at møller skrev på Facebook: - Det er positivt, at nogen tør stå frem og stå ved, hvad de har gjort

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

Østjylland For abonnenter

Journalist besøgte Vejles dyreste og fineste restaurant: 'Efter Jens Vejmand kører det langsomt af sporet for mig'

Kultur

Byrådsmedlemmer har fået én med penslen - så farverige har du næppe set dem før

Annonce