Annonce
Kultur

Horsens' kendte dyrskue vil have flere gæster: Dropper åbningsdag

Næste år fejrer dyrskuet i Horsens 150 års jubilæum, og skuets bestyrelse håber, at der vil komme flere besøgende ved at rykke rundt på åbningsdagene. Arkivfoto: Lars Juul
Horsens Dyrskue & Madmarked fejrer 150 års-jubilæum og rykker på åbningsdagene i 2020.
Annonce

Horsens: Hvert år trækker dyrskuet i Horsens mange tusind gæster til Dyrskuepladsen ved Hattingvej - traditionelt fredag og lørdag. Hvis publikum svinger forbi pladsen om fredagen næste år, vil der imidlertid ikke være meget muh at komme efter.

Dyrskuets bestyrelse oplyser, at den har besluttet at droppe dyrskuets åbningsdag om fredagen og i stedet afvikle de to udstillingsdage lørdag og søndag. Udspillet kommer som en reaktion på dalende besøgstal. Sidste år var tallet 7000-8000, mens det tidligere har været oppe omkring 20.000.

- Vi har i de senere år oplevet, at der ikke har været så mange besøgende om fredagen, så det er en enig bestyrelse, der håber og tror på, at søndag bliver en bedre besøgsdag, fordi vi ikke vil være i konkurrence med så meget, og hvor folk også har fri fra arbejde, forklarer bestyrelsesformand Peter Mortensen i en pressemeddelelse fra Foreningen Land & By Østjylland.

Horsens Dyrskue & Madmarked fejrer 150 års-jubilæum næste år, og åbningsdagene bliver lørdag 13. og søndag 14. juni.

Vi har i de senere år oplevet, at der ikke har været så mange besøgende om fredagen, så det er en enig bestyrelse, der håber og tror på, at søndag bliver en bedre besøgsdag.

Peter Mortensen, bestyrelsesformand Foreningen Land & By Østjylland

Annonce

Stadig fredagsåbent for børn

Selv om den brede offentlighed ikke længere vil have adgang fredag, holder arrangørerne dog fast i et fredags-tilbud til kommunens børn.

Mange skoler og institutioner i Horsens har for vane at besøge skuet fredag som en lejlighed til at lade børnene blive klogere på landlivet. Den mulighed består som et lukket arrangement, oplyses det.

Ud over ændringen af åbningstidspunktet har bestyrelsen bag dyrskuet planer om at holde fast i formen fra 2019-skuet.

Et madmarked og en børnebondegård, der var blandt nyskabelserne i år, gentages, og man kan fortsat opleve både dyr og maskiner, som man altid har kunnet.

- Det er noget helt særligt at holde dyrskue for 150. gang, og jeg forventer, at dyrskuepladsen vil emme af liv og aktiviteter, som vil være med til at skabe et rigtig godt arrangement med spændende oplevelser for hele familien, udtaler Peter Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Annonce