Annonce
Horsens

Horsens kan blive en musik-festival fattigere næste år

Siden august sidste år har de unge rabbit-inspiranter arbejdet på 2019-udgaven af Rabbit Hole Festival - som en del af et uddannelsesforløb på Horsens Ungdomsskole. Næste weekend fyrer de festivalen af på Det Gule Pakhus, hvor den for 9. gang giver publikum et kig ned i den horsensianske kultur-undergrund. Julie Horne Møller (stående) overvejer sammen med en af festivalens andre drivkræfter, Lisbeth Ivanhoe, om inspiranterne næste år skal have andre "lektier" for end Rabbit Hole. Arkivfoto: Morten Pape
Rabbit Hole-ildsjæle overvejer at sætte en prop i kaninhullet. Måske er det bare tid til at prøve noget nyt, siger de.
Annonce

Horsens: Det horsensianske musikliv er i fare for næste år at miste sit bedste bud på en undergrundsfestival, Rabbit Hole.

Om få dage slår ungdomshuset Det Hule Pakhus på Madevej dørene op til årets udgave af Rabbit Hole Festival, som har fundet sted siden 2011. To af de bærende kræfter bag musik- og kulturbegivenheden, Lisbeth Ivanhoe og Julie Horne Møller, overvejer imidlertid at trække stikket ud derefter.

- Vi vil gerne stoppe, mens det går rigtig godt. Vi vil gerne være dem, der går foran og siger ”nu skal vi prøve noget andet" i stedet for det her med at hvile på laurbærrene, siger Julie Horne Møller om Rabbit Hole Festival, der bliver skabt af frivillige unge i Det Gule Pakhus, såkaldte rabbit-inspiranter.

På et ungdomsskole-forløb styret af Ivanhoe og Møller bruger de 15-25-årige inspiranter tid og kræfter på at arrangere festivalen, og under uddannelsesforløbet bliver de kultur-kloge på alt fra finanser til at skrue en scene sammen.

Selve uddannelsesforløbet vil de to ildsjæle gerne fortsætte, men slutmålet skal ikke længere nødvendigvis være en årlig musikfestival.

Det er vigtigt for mig at sige, at vi ikke synes, det er træls at lave festival, og at produktet er dårligt. Vi synes faktisk, produktet er megafedt.

Lisbeth Ivanhoe, Det Gule Pakhus

Annonce

Det er blevet sværere

- Det er ved at være tid til, at de, der har lyst, tænker nogle andre tanker og udfordrer sig selv på ikke at gøre det samme, som man altid har gjort, siger Lisbeth Ivanhoe og fortsætter:

- Men det skal være heller ikke være nogen hemmelighed, at det ikke ligefrem er blevet lettere at skabe de rammer, hvor man har mulighed for at tænke kreative tanker og føre dem ud i livet. De unge mennesker har bare ikke tid længere, siger hun og peger på, at mange af eleverne på Horsens Ungdomsskoles inspirant-forløb er unge, der også skal passe skole og fritidsjob. Samtidig flytter en del af de, der gerne vil have uddannelser inden for kreative fag, fra Horsens for at studere i Aarhus eller København. Det gør det svært at sikre den grobund, festivalen kunne stå på i fremtiden.

- Lisbeth og jeg er ved at være alt for gamle til at definere, hvad der skal foregå på Rabbit Hole. Vi har i nogle år tænkt, at der nok ville komme nogle og overtage det fra os og bare fyre den af. Men det er ikke sket, konstaterer 33-årige Julie Horne Møller, som selv var med til etablere Rabbit Hole Festival i 2011.

Annonce

Produktet er megafedt

Er I bekymrede for, om det vil skabe et hul i byens musik- og kulturliv, hvis undergrunden ikke længere har Rabbit Hole at optræde på?

- Det er vigtigt for mig at sige, at vi ikke synes, det er træls at lave festival, og at produktet er dårligt. Vi synes faktisk, produktet er megafedt, og vi er megaglade for at kunne skabe en scene for de upcoming bands, der ellers ikke er en scene til. Vi vil supergerne, men vi har en situation, hvor de unge har mindre tid, de er mindre selvkørende, og vi har et langt større hus med flere opgaver og flere brugere end tidligere, siger 34-årige Lisbeth Ivanhoe som sammen med Julie Horne Møller aflønnes tre timer om ugen for inspirant-arbejdet i Det Gule Pakhus.

Lisbeth Ivanhoe fremhæver også, at den rent lydtekniske afvikling af de mange koncerter, der udgør størstedelen af Rabbit Hole Festival, hidtil har ligget i hænderne på Aarhus Tech, som imidlertid drosler ned for sine aktiviteter og derfor formentlig ikke vil kunne hjælpe med afviklingen af festivalen fremover.

Lisbeth Ivanhoe håber, at andre af Horsens musikfestivaler kan åbne scenen for undergrunden i Rabbit Holes fravær, f.eks. byens nyeste festival Wall of sound, der afvikles for anden gang senere i år, og så pointerer hun og Julie Horne Møller, at proppen ikke er sat endeligt i kaninhullet.

Hvis de unge på næste inspirant-forløb insisterer hårdt på at skabe flere musikfestivaler i pakhus-regi, bakker de to op.

- Vores hensigtserklæring er bare, at vi skal prøve noget andet nu.

- Der er jo ikke nogen, der siger, at man ikke kan lave noget andet, der er lige så godt, siger Julie Horne Møller.

Overblik: Rabbit Hole Festival 2019

Rabbit Hole Festival har fundet sted siden 2011. Siden 2015 er den blevet arrangeret som et led i et kulturuddannelsesforløb for såkaldte rabbit-inspiranter i Horsens Ungdomsskole.

Festivalen, der arrangeres i samarbejde med en lang stribe lokale spillere på kulturområdet, finder sted i Det Gule Pakhus, Madevej 2, 8700 Horsens.

Her er hele programmet for 2019-udgaven:

Fredag den 17. maj:

Kl. 16: Dørene åbner

Udendørsscenen

Kl. 16-16.45: Ben’jammin

Kl. 17.15-18: Kronik

Kl. 18.30-19.15: The Electric Paper Group

Kl. 19.45-20.30: Blue Minds

Kl. 21-21.45: De Frigjorte

Indendørsscenen

Kl. 22-22.45: Kalik

Kl. 23.15-24: Kunkyfuntkid

Kl. 24-01: DJ

Lørdag den 18. maj kl. 15-24

14.30: Dørene åbner

Udendørsscenen

Kl. 15-15.40: Ben Spences

Kl. 16- 16.45: Pudsige Herrer

Kl. 17.15-18: Speedpik

Kl. 18.30-19.15: Elie and the Engine

Kl. 19.45-20.45: Akoma

Kl. 21.15-22: Among Phantoms

Indendørsscenen

Kl. 20.45-23.45: Rock The Region med Maine Coon, Metervare, Karl Kristian, Power Mode, Paper Cranes, Ingeline og lokale Nøia.

Kl. 24-01: DJ

Øvelokalekoncert

Kl. 19.15-19.45: Solgård

Børnenes Rabbit Hole

Lørdag kl. 10-15

Kl. 10: Dørene åbner

Kl. 10-11: FamilieYoga

Kl. 10-15: Aktiviteter ved KFUM Spejderne

Kl. 10-15: Verdens største tegneserie – streetart workshop

Kl. 10-15: Cirkuslegeplads

Kl. 10-13.30: Arts and Crafts i krea-containeren

Kl. 10.30-11: Børne DJ

Kl. 11-15: Ansigtsmaling i cirkusvognen

Kl. 11-11.30: Musikalsk underholdning og leg ved Helle og Søn

Kl. 12-12.45: Musikalsk underholdning ved Venskaberne

Kl. 12.45-13.15: Komediehuset underholder

Kl. 13.15-14: Musikalsk underholdning ved Lummer Stue

Kl. 14.15-15: Musikalsk underholdning ved Snakefingers Jazz Explosion

Begge dage er det muligt at opleve en udstilling kurateret af Silje Bay Kronow. De unge kunstnere Lukas, Lise Bøgh Pedersen, Olivia Olesen og Silje Bay Kronow.

Billetter kan købes ved indgangen.

Kilde: Rabbit Hole Festival

Annonce

Godt at ryste posen

Rabbit Hole Festival besøges hvert år af 300-500 publikummer, og det seneste par år har den været udvidet med en Børnenes Rabbit Hole, der er en familiedag med fokus på leg, kreativitet og musik.

Kommunens kultur- og eventchef Lasse Schuleit siger, at Det Gule Pakhus og Rabbit Hole Festival er med at sikre bredden på den horsensianske kultur-pallette, men han støtter ideen om overveje fremtiden.

- Jeg synes, det er supervigtigt at have så mange tilbud til de unge som overhovedet muligt, for vi kommer aldrig til at lave én type arrangement, som dækker det hele. Vi har brug for mange retter på menukortet, og Det Gule pakhus har godt fat i subkulturen i forbindelse med mange af de andre ting, de laver. Jeg håber, det kan fortsætte, men det er altid kærkomment at se på, om det, man laver, er det rigtige, så jeg kan sagtens forstå, hvis de siger, at tiden måske er inde til at prøve noget nyt, siger den kommunale kultur- og eventchef.

Hvis man vil opleve den måske sidste udgave af Rabbit Hole Festival, finder den sted den 17. og 18. maj i Det Gule Pakhus på Madevej.

Lisbeth Ivanhoe oplever, at det er svært at skabe en ungdomskulturel grobund for fremtidens Rabbit Hole Festival. Sammen med Julie Horne Møller overvejer hun, om den ellers traditionsrige festival, skal erstattes af andre arrangementer på Det Gule Pakhus. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Smittetal sætter rekord i Danmark: Borgmesteren har klar opfordring til borgerne i Horsens Kommune

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Østjylland For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce