Annonce
Horsens

Horsens kan blive årets ungdomskommune

Horsens Kommune er nomineret til Årets Ungdomskommune 2020 af dansk Ungdoms Fællesråd, blandt andet på grund af kommunens børnebyråd. Arkivfoto: Søren E. Alwan
I over 10 år har Dansk Ungdoms Fællesråd uddelt prisen til den kommune, som gør mest for unge.

Horsens: Horsens Kommune er nomineret til prisen som Årets Ungdomskommune 2020 af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

I begrundelsen for nomineringen af Horsens lægger DUF blandt andet vægt på, at kommunen både har et børnebyråd og en børneborgmester, som fremlægger sager for byrådet og de stående udvalg, og at der i år blev afholdt en folkeskoledag, hvor 600 børn, forældre, lærere, politikere og andre interessenter mødtes for at diskutere fremtidens folkeskoler.

Annonce

- Med Ungdomskommuneprisen ønsker vi at sætte fokus på de kommuner, som lægger en særlig indsats for at inkludere unge i demokratiske processer og skabe et godt ungeliv i deres kommune.

hris Preuss, formand for DUF

Pris for ekstraordinær indsats

I mere end 10 år har DUF uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.

- Med prisen ønsker vi at sætte fokus på de kommuner, som lægger en særlig indsats for at inkludere unge i demokratiske processer og skabe et godt ungeliv i deres kommune, siger Chris Preuss, formand for DUF, i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi håber, at prisen kan være med til at inspirere kommuner til at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger og at skabe rammerne for det gode ungdomsliv.

I alt er otte kommuner med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune. De nominerede er: Horsens, Aarhus, Skive, Frederikshavn, Hjørring, Struer, Odense og Vordingborg og vinderen findes i starten af det nye år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce