Annonce
forside

Horsens inviterer til grandprix-morgengymnastik

Barthelot er en erfaren instruktør og har bl.a. haft sit eget dansekompagni. Pressefoto
HORSENS - Barthelot, kendt fra DR3's "Morgengymnastikken", sørger for, at Horsens bliver varmet op til grandprix-festen, når Forum Horsens lørdag 13. februar lægger hus til årets Melodi Grand Prix 13. februar. Det sker med gymnastik for enhver - unge som gamle.

Barthelot lægger ud dagen før den store grandprix-fest, dvs. fredag 12. februar. Kl. 10 vil han ved Kuben sørge for en grundig omgang mogengymnastik til de fremmødte.

- Vi håber, at både skoler og bynære arbejdspladser er friske på at tage en halv time ud af kalenderen for at være med, siger tovholder på grandprix-optakten, kulturkonsulent Lene Bjarke Skov og lover, at der bagefter vil være en kop morgenkaffe og vand til de seje.

På selve grandprix-dagen fredag 13. februar bliver der kl. 10 igen inviteret til morgengymnastik i fanzonen ved Kuben, denne gang henvendt til hele familien. Det kan betale sig at gøre lidt ekstra ud af træningsforeberedelserne, for arrangørerne lokker med billetpræmier til det sejeste outfit - og hvordan man vælger at tolke det oplæg, står enhver frit for.

Erfaren instruktør

Barthelot Ekeme Same er en erfaren herre. Uddannet i moderne og klassisk dans i Holland, hvorefter han var koreograf for Camerouns nationalballet. Siden har han været ansat ved en række dansekompagnier og har også stået i spidsen for sit eget kompagni, Afro Nova. I dag bor han i København.

Barthelot kommer ikke til at kede sig, mens han er i Horsens. Han kigger også forbi de deltagende klasser i Skole-MGP på Horsens Ny Teater, og fredag 12. februar kl. 15 tager han på Præsthøjgården og er gæsterinstruktør på lokalcentrets gymnastikhold - med deltagere fra 70 til 86 år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Som jeg ser det, skal der laves en tunnel under Horsens Fjord

Læserbrev: Som det fremgår af avisen, er der nogen diskussion om, hvorvidt infrastrukturen i byen virker nu og i fremtiden. Som tidligere vognmand med domicil på Endelavevej sidst i 1990'erne besluttede byens daværende borgmester, Vagn Ry, at der skulle gøres en indsats, for at den tunge trafik kom uden for byen. Sammen med DSV flyttede vi til Lund, og det gav virkelig luft i byen, som var meget tiltrængt, da Bilka var kommet til midtbyen. Nu har man så etableret en ringvej syd om byen, og den skal forlænges, så den kommer ned til havneområdet og midtbyen. Det vil give trafikkaos omkring Bilka igen og videre hen til Niels Gyllingsgade, for trafikken til Østbyen og Odder skal nødvendigvis den vej. Har man tænkt på, at det er at føre en omfartsvej lige ned i midtbyen? Det har jeg ikke set ske før andre steder. Som jeg ser det, ikke mindst af hensyn til fremtiden, så skal der laves en tunnel under Horsens Fjord, så omfartsvejen kan føres op til den gamle Aarhus-landevej og videre til omfartsvejen ved Bygholm. Så vidt jeg har hørt, pønser man på at lave en tunnel under Kolding Fjord, og det kunne være en god ide at kopiere den. I forbindelse med en tunnel slipper man også for at overbelaste både Langmarksvej og ikke mindst Vestergade, hvor der slet ikke er plads til tung trafik. Med hensyn til midtbyen er det i min optik helt forkert, at man laver en gennemgående vej gennem byen med kun ét spor i begge retninger flere steder og med en bred midterrabat. Politibiler og ambulancer har jo svært ved at komme igennem i myldretiden. Udkørslen fra politistationen hen til Niels Gyldings Gade med lysregulering er i min optik ikke særligt godt gennemtænkt. Der kommer kun en-to biler til venstre ad gangen. Fra mit kontor på 10. sal i Horsens Hus kan jeg tydeligt se, hvor store problemerne er. Ærgerligt at den gode rundkørsel ikke kunne bevares, men det er nok byggeriet på Kvickly- grunden, der er skyld i dette. Det varer heller ikke længe, inden der kommer en masse mennesker, som skal bo i området, og det bliver det bestemt ikke bedre af. De, som kommer til at bo helt ned til åen, er der bygget en bro til, så de kan komme derfra, og mange af dem vil lande i det fatale lyskryds. Helt sikkert er det også, at når Campus bliver færdigbygget, vil det yderligere belaste midtbyens infrastruktur.

Erhverv For abonnenter

Fra drøm til mareridt: Min livsdrøm er væk, men jeg tænker mere på stand-lejerne end på mig selv

Annonce