Annonce
HIC

Horsens IC triumferede i dramatisk topopgør

Roberto Gallinat var i hopla med 22 point, da HIC besejrede Randers Cimbria. Foto: Charlotte Adsbøl
Horsens IC slog torsdag aften Randers Cimbria med 75-65, og revancherede novembers nederlag til kronjyderne. Det blev en tæt affære, hvor det først lykkedes HIC at trække endegyldigt fra til sidst.
Annonce

Horsens: Horsens IC sejrede torsdag aften med 75-65 i et tæt østjysk rival- og topopgør mod Randers Cimbria.

For under en måned siden tabte HIC med 94-91 i Arena Randers efter at have været næstbedst gennem stort set hele kampen, men det var et helt anderledes HIC-mandskab, der torsdag trådte på banen i Forum Horsens foran 1098 tilskuere.

Kampen var dog særdeles tæt, og det var først i fjerde periode, at HIC formåede at trække endegyldigt fra gæsterne.

Horsens IC - Randers Cimbria 75-65 (31-29)

Basketligaen:

Pointscorere Horsens IC: Roberto Gallinat 22, Vedran Borovcanin 15, Frederik Rungby 14, Stefan Savic 14, Otis Livingston LI 4, Lasse Elbæk 4, Brandon Scott Gilbeck 2

Pointscorere Randers Cimbria: Corey Silverstrom 16, Jonathan Jeanne 13, Brantley Bynum 13, Alan Mark Voskuil 8, Rasmus Bach 6, Josh Fortune 5, Oliver William Strøh 4

Annonce

Tæt indledning

Kampen startede jævnt de to tophold imellem, og det var først ved stillingen 7-9 over halvvejs inde i første periode, at gæsterne havde muligheden for at bringe sig foran med mere end tre point.

En brandvarm Vedran Borovcanic formåede dog i et eminent returløb at lette fra gulvet og blokere dét, der lignede en sikker Randers scoring, hvorefter den 32-årige serber sendte bolden i randrusianernes kurv i det efterfølgende angreb.

Netop denne situation kendetegnede meget godt kampens første periode, hvor ingen af holdene formåede at opbygge et forspring på mere end tre point, og de gule værter og blå gæster scorede på skift.

Annonce

Suveræne HIC minutter

Anderledes blev det i anden periode.

En fuldstændig eminent scoring fra Roberto Gallinat fik Forum Horsens til at eksplodere, hvilket var startskuddet på en særdeles suveræn HIC-periode.

Vedran Borovcanic brillerede kort efter amerikanerens scoring med to tre-point scoringer i træk, hvorfor HIC på kort tid opbyggede en føring på 10 point.

Det fik dog ikke kronjyderne til at lægge sig ned. De sidste par minutter før pausen formåede de med fire scoringer i træk at begrænse "De Gules" føring til blot to point, hvorfor pointtavlen viste 31-29 ved halvtid.

Annonce

Trak fra til slut

Det var et flyvende HIC-mandskab, der kom ud efter pausen.

Fire minutter inde i tredje periode lykkedes det igen at skabe et 10-points forspring, men det var, som om de blå randrusianere ikke ville give slip.

Hver gang HIC leverede flere scoringer i træk, gjorde gæsterne det samme minutterne efter.

Med under ét minut tilbage af tredje periode kom gæsterne endda foran med 53-51, men endnu en flot 3-point scoring fra en velspillende Vedran Borovcanic sørgede for, at hjemmeholdet kunne gå ind til sidste periode med en føring på ét point.

Alt var derfor fortsat i spil, men sådan ville anfører Frederik Rungby det ikke.

Med fem point i træk formåede HIC-anføreren at skabe et kærkomment gult momentum, der fortsatte størstedelen af fjerde periode. Med to minutter tilbage var HIC foran med seks point, og tættere på kom Randers Cimbria ikke. Frederik Rungby kunne til sidst cementere horsensianernes sejr med en straffe-scoring, hvorfor slutresultatet lød på 75-65 til HIC.

HIC har derfor ligesom Bakken Bears og Randers Cimbria 20 point. Horsens IC har dog spillet to kampe mere end Bakken Bears og én kamp færre end randrusianerne.

Allerede på lørdag venter endnu en kamp, når HIC gæster Svendborg Rabbits.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandskadet Rådhusgade-ejendom genopføres: Vi er fortrøstningsfulde og arbejder på løsninger

Horsens

Lettet chauffør efter krav om mundbind i bybusserne i Horsens: Bedre sent end aldrig

Annonce