Annonce
Debat

Horsens hjemby for nyt erhvervskontor

Læserbrev: Igennem flere uger har jeg i min egenskab som erhvervsordfører for Dansk Folkeparti forhandlet med regeringen om en forenkling af den nuværende erhvervsfremmeindsats.

I dag foregår det ved tre instanser, hvor både kommuner, regioner og staten er udøvende aktører. Desværre viste en ny erhvervsfremme-rapport, at området er alt for svær for virksomhederne at navigere rundt i.

Ikke mindre end 250 forskellige steder kan man (måske) opnå rådgivning og økonomisk støtte i form af forskellige medfinansieringstyper.

Samtidigt går omkring 20 pct. af de godt fire mia. skattekroner årligt til at finansiere rådgivere, revisorer, konsulentydelser og andre, som gerne vil hjælpe virksomhederne. Det beløber sig estimeret til 1900 fuldtidsansatte.

Administration er naturligvis godt, men vi skal også sikre, at administrationen ikke udgør så stor en del af omkostningen.

I Dansk Folkeparti har vi ikke været i tvivl om, at det eneste rigtige vil være en politisk aftale, som sikrer en mere erhvervsrettet erhvervsfremmestruktur, hvor vi får fokus på at sikre langt færre indgange end de 250, som der er i dag.

På den baggrund har jeg således forhandlet med regeringen, og i sidste uge blev vi enige om en markant forbedret erhvervsfremme, hvor ikke bare iværksætterselskaber, men alle virksomheder kan opnå de samme ydelser på de samme lokationer.

Konsekvensen i aftalen er således, at regionernes erhvervsfremme udfases, og opgaverne centraliseres fremover i landets 98 kommuner og i en statslig Erhvervsfremmebestyrelse som forvaltes fra Silkeborg.

Her i Region Midtjylland stiftes et Erhvervshus i Aarhus, som så etablerer to filialer (Erhvervskontorer), som placeres i hhv. Herning og Horsens.

Som lokalvalgt medlem af Folketinget er jeg ganske tilfreds med, at det lykkedes at få bragt Horsens i spil til hjemsted for den nye filial.

I forvejen har Dansk Erhvervsfremme deres landskontor her i Horsens, så det bliver en absolut styrke for det lokale erhvervsliv, og virksomheder i eksempelvis Hedensted, Skanderborg, Odder vil med fordel kunne drage nytte af den nye struktur for erhvervsfremme.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Debat

Debat: Ida Aukens lave selvværd og hykleri

Håndtryk: Muslimske mænd, der ikke giver hånd til kvinder, gør Ida Auken (RV) vred, fordi hun mener, det er kvindeundertrykkende idioti. Ida Auken, præstedatter og selvophøjet moralist, hvis tolerance og rummelighed forekommer mig teoretisk funderet, burde da arbejde med sit selvværd som kvinde, eftersom en "middelalderlig mand" med konservative overfortolkninger af islam pga. manglende håndtryk kan få den stakkels Ida til at opleve det som "et chok" og får hende til at "føle sig forkert". Ida Auken selv bidrager aktivt til at stemple og stigmatisere de såkaldte normale, håndtrykpraktiserende muslimer, når hun i P1 radio udtaler, at "det går udover alle de muslimer, der lever normale liv" (dem der vil trykke Ida i hånden), og at "de betaler regningen for dem, der vælger at fortolke religionen så bogstavnært". Personligt synes jeg, at det er noget pjat at man ikke giver hånd til personer med den modsatte køn, men jeg har til gengæld aldrig følt mig tøsefornærmet eller hysterisk som Ida, de gange en kvinde grundet sin religiøse eller anden overbevisning havde afvist at give mig hånd og i stedet for hilst på mig på en anden måde. Jeg vil aldrig i livet tolke det som manglende respekt for mig som menneske eller som mand. Hjertelighed, oprigtighed og venlighed sidder ikke i håndtrykket, og det burde Ida som medlem af det Radikale Venstre og formentlig belæst præstedatter da vide. Et venligt nik, et par oprigtigt smilende øjne eller hånden på hjertet er for mig mindst lige så respektfuld måde at møde, hilse og anerkende det andet menneske på som et til tider standard- og uengageret håndtryk. Man skal feje for egen dør først. Det er fint nok, at vi kritiserer visse muslimers ortodoksi, men vi må heller ikke glemme, at hver fjerde kvindelig præst i den reformvenlige danske folkekirke har oplevet diskrimination og forskelsbehandling. Således har 57 ud af de 640 præster oplevet at blive nægtet håndtryk af en mandlig kollega. Ida Auken er et tydeligt eksempel på en socialliberal politiker, hvis frisind og tolerance er blevet forurenet af den årelange og umættelige islamofobi og muslimbashing.

Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce