Annonce
Erhverv

Horsens har nu officielt 180 gange større kinesisk søsterby

Fu Yonglin, den særdeles lattermilde viceborgmester i Chengdu, skrev under på søsterby-aftalen sammen med borgmester Peter Sørensen (S). Foto: Martin Ravn
horsens - Venskabet mellem Horsens og den kinesiske millionby Chengdu blev beseglet ved en reception på Horsens Rådhus i går eftermiddag med deltagelse af en række lokale topfolk fra politik, administration og erhvervsliv og en noget mindre delegation fra Chengdu.

Den femårige aftale bygger oven på den venskabsaftale, som blev underskrevet for et år siden i Kina.

På mødet betonede borgmester Peter Sørensen (S) Horsens' særlige fokus på uddannelse og erhverv med VIA University College som spydspids, og hans kollega fra Chengdu, viceborgmester Fu Yonglin, gav ham ret, da han bagefter fik ordet.

Horsens og Chengdu er på mange måder et umage par. Den kinesiske tolk måtte kløjes et par gange i tallene, da hun skulle oversætte Fu Yonglins opremsning af tal, der viser, hvor stor en by, Horsens er blevet ven med. Det er en by med 52 universiteter, 1,2 mio. studerende og over 1000 folkeskoler og gymnasier for blot at nævne nogle få tal.

Ikke desto mindre kan byerne drage nytte af hinanden, var borgmestrene enige om. Fu Yonglin nævnte bl.a. uddannelsessystemer og ikke mindst ældreplejen som områder, hvor Chengdu endnu har meget at lære.
Den kinesiske delegation, der var en del mindre end den horsensianske, sørgede for at forevige seancen med et stort antal fotografiapparater. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce