Annonce
Kultur

Horsens har fået et nyt kulturhus: Platform K indviet med musik, konfetti og taler

Konfettien dalene ned over deltagerne til den officielle del af indvielsen af Platform K. Foto: Mette Graugaard
Konfetti-rørene sprang, da Horsens Kommunes nye kulturhus Platform K på Madevej blev indviet fredag. Festen fortsætter lørdag.

Horsens: - Pop, sagde det næsten synkront, da en håndfuld konfettirør fredag eftermiddag blev skudt af, og Horsens nye kultursted Platform K hermed officielt var indviet.

Den forskelligfarvede konfetti blev blæst op mod en skyfri blå himmel næsten som et billede på indholdet i talerne ved indvielse for Platform K, som er en sammensmeltning af Kulisselageret og Det Gule Pakhus.

- Her skal være plads til alle, der har lyst til at bruge huset, lød det fra borgmesteren, som også sagde, at Platform K fortsat skal være et samlingssted for et bredt spænd af brugere og kulturelle aktiviteter.

Annonce
Indvielse Platform K, Kulisselageret og Det Gule Pakhus Horsens. Foto: Mette Graugaard

- Det er et nyt navn, men også et sted, hvor der fortsat vil blive skabt masser af nye aktiviteter, et sted med alsidighed og gensidig respekt for hinanden. Et sted der står på skuldrene af masser af erfaring og stærke historier fra Kulisselageret og Det Gule Pakhus. Platform K vil også kunne favne alt det, der hidtil er sket her, lød det fra borgmester Peter Sørensen.

Netop plads til alle var også nogle af ordene fra kulturudvalgets formand Jakob Bille og Platform K's leder Søren Raffnsøe, som var begejstrede for kulturens nye platform.

Lokale Bench indviede fredag eftermiddag den udendørs scene på Platfom K. Foto: Mette Graugaard

Inviterende ord til nogle af Det Gule Pakhus' ildsjæle, som føler sig kørt over i den såkaldte sammensmeltning.

1300 billetter

Interessen for at være med til indvielsen var stor. Fredag var de 800 gratis billetter udsolgt, lørdag var der i skrivende stund afsat 500 billetter.

- Det er megahyggeligt og oplagt at komme herned, når det ligger så tæt på gymnasiet, lød det fra en af gymnasiepigerne fra 3.m, som havde været en tur i baren. 40 kroner for en af de billige øl, 55 kroner for de gode, lød det hen over bordet. Det fik det det til at gibbe lidt i Caroline König (yderst t.h.), for det var meget i forhold til de gamle priser på Det Gule Pakhus. Karoline Gordon (yderst t.v.) ville nok komme til at savne at komme ned på pakhuset og lave en kande kaffe og købe en Jolly Cola for en femmer, og sammen med Caroline König håber hun, at Platform K også fremover vil være et fristed som pakhuset, hvor man kan slå sig ned efter skoletid. Og så glædede de sig til musik og koncerter. Foto: Mette Graugaard

Indvielsen havde vejrguderne med sig. Måske et udtryk for, at femte gang er lykkens gang. I hvert tilfælde kunne Kulisselagerets leder Jeppe Vind fortælle, at han i den første weekend i september tre gange havde været med til at arrangere Wall of Sound, som foregik i regnvejr.

- Sidste år var festivalen aflyst, men det regnede også.

Nivika Hjorthøj, gymnasieelev: Man kan jo altid bruge mere kultur, så hvis der bliver afholdt gode arrangementer, kommer jeg nok til at bruge stedet. Og så ligger det jo også tæt på skolen. Foto: Mette Graugaard

I denne weekend tog vejrguderne revanche med det smukkeste sensommervejr, som fik folk til at kigge forbi til et program, der både bød på fadøl, genbrugstøj, show og masser af musik. Første koncert på scenen på den nye kulturplatform blev leveret af lokale Bench.

Flokken af gymnasieelever omkring bordet var meget begejstret for en af nyskabelserne på Platform K - et undendørs bord, hvor stolene var gynger. De var helt klart kommet for at høre musik - særligt Bench - og var meget positive over for det nye sted. Jens Kirk Dejgaard kom også tidligere på Det Gule Pakhus, da han selv spillede i Bench, som øvede i Det Gule Pakhus. En anden håbede, at Platform K kunne blive "Pusteren ll" med henvisning til det nærtliggende værtshus i Emil Møllersgade. Arthur Mønsted Nielsen (for bordenden) var glad for, at der virkede til at være en rigtig god og positiv stemning. Foto: Mette Graugaard

Platform K og åbningsfesten

Platform K er Horsens ny ungekulturhus.

Horsens Byråd lancerede fusionsplanerne for snart to år siden, og foreløbig er fase 1 finansieret med 6,5 millioner kroner.

Platform K er en fusion af spillestedet KulisseLageret og ungehuset Det Gule Pakhus - begge institutioner i byen med med mere end 25 år på bagen.

Mens Det Gule Pakhus lukker med åbningen af Platform K, fortsætter KulisseLageret indtil videre med at arrangere koncerter i kælderen under Horsens Ny Teater. En del af programmet er dog allerede flyttet til Platform K. Det er uvist, hvornår KulisseLageret lukker endeligt.

Ud over KulisseLageret og Det Gule Pakhus indgår en ny cafédel i Platform K, der fremover skal drives som en selvejende institution. 

Stedet skal både agere studiecafé, spillested og fortsætte en del af de kreative aktiviteter, der lå i Det Gule Pakhus.

Den officielle åbning markeres 3. og 4. september.

Programmet fredag og lørdag byder bl.a. på:

Musik: Hans Philip, Blæst, Bench, Baest og Joyce.

Kultur: Tøjbyttehandlen, Drag Queen Show, Future Food, Poetry Slam, Live Paint, Designermarked og Food Truck & Bar.

Ud over koncerten med Baest, der afvikles lørdag kl. 21, er alt gratis, men det kræver billetbestilling at få adgang, oplyser arrangørerne.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce