Annonce
Horsens

Tør ikke satse på de helt store navne nu - sådan holder Visbye hjulene i gang

Claus Visbye og Horsens & Friends er vant til at håndtere de helt store koncerter. I de kommende måneder spiller de ud med flere mindre af slagsen. Simpelthen for at holde hjulene i gang i en usikker tid. Arkivfoto: Morten Pape
Corona-usikkerheden i musik-branchen trækker lange spor, men Claus Visbye og co. vil holde gryden i kog på nye måder.
Annonce

Horsens: Horsensianerne har i mange år været forvænt med besøg af store, internationale musikstjerner. Det bliver dog næppe i 2021, at koncertmagerne hos Horsens & Friends henter flere af de helt store navne til byen.

De bølger af usikkerhed, som corona-krisen har skyllet ind over den globale musikindustri, betyder, at de lokale koncertmagere har sat de store satsninger på pause, forklarer Claus Visbye, direktør i Horsens & Friends.

- Vi har ikke noget nyt på plakaten for 2021. Vi sidder på hænderne i øjeblikket, for vi vil ikke lave dispositioner, som enten viser sig urealistiske eller involverer risiko. Ser vi på det udenlandske marked, er der i forvejen mange koncerter fra 2020, som er blevet skubbet til 2021, så de nye ting, man snakker om, ligger typisk langt ude i fremtiden.

Annonce

Alle er afventende

- Generelt er alle meget afventende i øjeblikket, for man skal passe utroligt meget på, hvad man lover, både hvad angår økonomien, og hvad man rent praktisk kan afvikle. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at lave noget under de omstændigheder, der så er, siger direktøren, som forsøger at holde gryden i kog.

Det sker dog i en anden skala, end når navnene på scenen hedder Foo Fighters, Pink eller Lenny Kravitz, som alle besøgte byen sidste år.

Horsens & Friends vil i de kommende måneder i stedet spille ud med flere mindre koncerter

Nogle af de første fandt sted denne weekend, hvor både Jung og Magtens Korridorer spillede i Forum Horsens. Her er publikumstallet sat ned til 500 personer, så corona-restriktionerne kan overholdes.


Det betyder først og fremmest, at vi kan skabe noget kultur i Horsens - for publikum og for byen. Det betyder også, at vi som Horsens & Friends kan køre vores virke videre. Vi har 75 sponsorer, som bakker hårdt op, og dem kan vi tilbyde nogle arrangementer på den her måde.

Claus Visbye


Forude venter en udsolgt koncert med TV2 samme sted i december, og i Forum Atrium er der foredrag på vej med sundhedsguruen Umahro Cadogan.

P.t. forhandles om flere arrangementer i den kommende tid, fortæller Claus Visbye.

Annonce

For byen og de vigtige sponsorer

Selv om de mindre arrangementer ikke skæpper stort i kassen, er de vigtige, forklarer han.

- Det betyder først og fremmest, at vi kan skabe noget kultur i Horsens - for publikum og for byen. Det betyder også, at vi som Horsens & Friends kan køre vores virke videre. Vi har 75 sponsorer, som bakker hårdt op, og dem kan vi tilbyde nogle arrangementer på den her måde, siger Claus Visbye om den vigtige sponsorskreds, der sikrer, at koncerterne i byen overhovedet bliver til noget.

- Det er en til en dem, der har sikret, at vi ikke er gået ned i den her periode og forhåbentlig heller ikke kommer til at gøre det, lyder det fra Claus Visbye.

Annonce

Sammenhold i musikbranchen

Han ser desuden de mindre koncerter som et udtryk for et nødvendigt sammenhold i musikbranchen.

- Det handler jo også om at holde musikerne i gang. Der er også lys- og lydfolk, vi vil holde i gang, og det samme gælder Forum Horsens. Det er hele den her fødekæde, vi bare skal prøve at holde i live, indtil tingene bliver mere normale igen. Det er en minusforretning i øjeblikket, og det kan vi naturligvis ikke blive ved med at være, men lige nu gør vi det for at holde tingene i gang, siger Visbye.

Han har dog også større koncerter at se frem mod i 2021.

Både Bryan Adams og Sting skulle have besøgt byen i år, men deres koncerter blev aflyst og flyttet, henholdsvis til 27. og 28. april og 19. juni. Derudover kommer også Level 42 til Horsens i november.

Annonce

Vigtig vaccine

Mulighederne for at afvikle de udskudte koncerter som planlagt kan Visbye ikke spå om. Meget afhænger af udviklingen af en effektiv corona-vaccine, men selv om vi i Danmark får bugt med virus-plagen, kan situationen se helt anderledes ud andre steder i verden, pointerer han.

- Som arrangører står vi ét sted, men musikerne og dem, der skal sende et hold bestående at forskellige nationaliteter på turné på tværs af 20 lande, står et andet sted - det er en svær opgave. Én ting er corona i Danmark, men man kan jo se ude i verden, hvordan det står til andre steder. Det siger noget om sandsynlighederne.

- Vi håber alt, hvad vi kan, på en vaccine og nogle hurtige test, som myndighederne kan agere på og sige, hvordan vi kan skabe noget i kulturbranchen i stedet for at nedskalere og aflyse, lyder det fra Visbye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce