Annonce
Kultur

Horsens & Friends er klar til corona-pas - men er publikum parat til koncerterne?

Et corona-pas er kun et skridt på vejen, mener Claus Visbye. Nogle publikummer skal formentlig motionere mentalt, før de igen føler sig trygge ved at stimle sammen og skråle med. Arkivfoto: Morten Pape
- Alt, hvad der kan få os i gang igen er godt, og med passet synes jeg, man arbejder med en løsning, hvor man prøver at se de muligheder, der er, så man ikke bare aflyser alt, siger Claus Visbye. Men er publikum også mentalt parat til store koncerter, spørger han.

Horsens: Udsigten til, at danskerne om tre-fire måneder kan få et digitalt corona-pas og muligvis igen tage ud at rejse eller gå til større koncerter, bliver modtaget med et stort "ja, tak" hos Horsens største koncertmager, Horsens & Friends.

Koncertarrangørerne gennemførte i 2019 20 arrangementer, sidste år var tallet seks, og en gentagelse af det vil direktør Claus Visbye gerne undgå i år.

- Vi følger det intenst, og hvis det bliver, som vi håber; at passet kan bruges som et værktøj til at åbne samfundet mere op, og at vi dermed må samle flere folk igen, hilser vi det i den grad velkommen, siger han.

Annonce

Et lys for enden af tunnellen

Regeringens udspil til det digitale corona-pas, der skal fungere som dokumentation for, at man er covid-19-vaccineret, blev lanceret onsdag som en løsning, der især skal hjælpe dansk erhvervsliv med at drive virksomhed på mere normal vis, end det har været muligt i 2020.

Regeringens beslutning om at give danskerne et corona-pas, som måske kan skubbe på en større genåbning af kulturdanmark, falder umiddelbart i god jord hos Horsens & Friends-direktør Claus Visbye. Arkivfoto: Morten Pape

En undersøgelse fra Dansk Erhverv viser ifølge Berlingske.dk, at passet kan få betydning for syv ud af 10 virksomheder i oplevelsesindustrien, og det fik organisationens direktør Brian Mikkelsen til at kalde det "et lys for enden af tunnellen".


Jeg tror, det bliver et virvar af ting, der skal gå op i en højere enhed, når vi kommer lidt længere hen på året.

Claus Visbye


I koncert-branchen har flere også udtalt sig positivt om passets potentiale. Blandt andet Smukfest i Skanderborg, hvor talsmand Søren Eskildsen kalder vaccine-passet for "altafgørende".

Det er dog først, når den digitale løsning er klar til brug i forsommeren, at man politisk skal diskutere, hvad passet faktisk skal bruges til. Så om festivaler og koncertudbydere har noget at hænge deres håb på, er uvist.

Claus Visbye er umiddelbart optimistisk:

- Alt, hvad der kan få os i gang igen, er godt, og med passet synes jeg, man arbejder med en løsning, hvor man prøver at se de muligheder, der er, så man ikke bare aflyser alt. Det er også det både festivaler og fodboldens organisationer har presset på for; at man undersøger en vej, hvor det ikke bare er sort og hvidt, siger han.

Annonce

Er vi overhovedet parate til store koncerter?

Horsens & Friends-direktøren uddyber dog, at han ikke ser et corona-pas som et kvik-fiks, der vupti afføder mere normale tilstande i kulturdanmark.

- Jeg tror, det bliver et virvar af ting, der skal gå op i en højere enhed, når vi kommer lidt længere hen på året: Der skal være styr på coronaen, og der skal være styr på, hvordan afviklingen af arrangementer skal være. Men folk skal jo også have lyst til at forsamles igen, og dét bliver spændende at følge. For er folk overhovedet klar til at møde op, bare fordi de har fået et coronapas? Er vi faktisk mentalt parate til at komme ud virkeligheden igen?

- Jeg kan godt forstå, hvis der nogle, der skal have en omstillingsperiode, hvor de skal vænne sig til tanken om, at man gerne må stå tæt igen. Tør man være tryg ved det? Jeg tror, det vil tage noget tid, siger Horsens & Friends-direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce