Annonce
Kultur

Corona efterlod en kæmpe-regning: Horsens & Friends beder om millionbeløb i kompensation

Bryan Adams skulle have spillet i Horsens i 18. og 19. marts 2020, men koncerterne endte - som mange af Horsens & Friends arrangementer sidste år - med at blive smittet af den aflysnings- og udskydelsesvirus, der ramte landets kultur-arrangører. Adams fik i første omgang udsat besøget til april i år, men det er siden flyttet yderligere - nu til april 2022. Arkivfoto: Torben Glyum
De lokale koncert-arrangører forsøger sammen med en stribe andre virksomheder og foreninger at få dækket en del af de store økonomiske tab, som rullede ind over kultur-danmark i 2020.

Horsens: Koncertmagerne Horsens & Friends og flere andre lokale arrangører har stillet sig op i en lang kø af virksomheder og foreninger, der nu beder staten om kompensation for massive økonomiske tab på grund af corona-krisen i 2020.

Ifølge en oversigt over de arrangører, der har søgt en statslig hjælpepakke til aflyste, udskudte og ændrede arrangementer i perioden 6. marts til 31. august 2020, som Ekstra Bladet bringer, har Horsens & Friends alene søgt 4.725.045 kroner.

- Det dækker over alt, hvad vi har lavet i den periode, og mest af alt dækker det over de udgifter, vi har haft til musiker-honorarer og de leverandørkrav, der er blevet stillet i forbindelse med aflysninger og udskydelser i 2020, forklarer Horsens & Friends direktør Claus Visbye.

Annonce

Han nævner en planlagt dobbeltkoncert med Bryan Adams som eksempel.

Canadieren skulle have spillet i Forum Horsens 18. og 19. marts, altså kun få dage efter regeringens første store coronanedlukning.


Det dækker over alt, hvad vi har lavet i den periode, og mest af alt dækker det over de udgifter, vi har haft til musiker-honorarer og de leverandørkrav, der er blevet stillet.

Claus Visbye


- På det tidspunkt havde vi fået leveret eller bestilt de ting, der skulle bruges: alt fra toiletvogne til lys og lyd og leje af Forum Horsens. Udgifter af den type har kørt i jævn strøm for de planer, vi havde lagt frem, og det største beløb udgøres af honorarerne, forklarer direktøren, som dermed understreger, at pengene ikke luner i Horsens & Friends' egen kasse, men ryger videre til alle de firmaer og musikere, der står med krav.

Panduro, Prison Ink og AC Horsens

Claus Visbye har endnu ikke fået bekræftet, om Horsens & Friends' ansøgning godkendes, og han er ikke den eneste i byen, der går og håber på en håndsrækning fra den statslige hjælpepakke.

Hans forgænger i direktørstolen hos Horsens & Friends, Frank Panduro, som i dag driver  Panduro Management ApS med navne som Niels Hausgaard, Jonatan Spang, Lars Lilholt og Frank Hvam i sin stald, søger 853.574 kroner for de kvaler, pandemien har affødt. Han har blandt andet måttet udskyde udsolgte shows med populære Niels Hausgaard.

Tatoveringsfestivalen Prison Ink på Fængslet, der sidste år i maj blev fuldstændig aflyst, søger om 428.717 kroner via Prison Ink ApS, og ser man på sportens verden, vil Fodboldalliancen AC Horsens A/S gerne have dækket tab og udgifter på 3.516.089 kroner.

De er dermed blot nogle blandt mange, der har lidt under pandemien, og som mener at leve op til den række af kriterier, der ifølge Virksomhedsguiden.dk skal opfyldes for at blive kompenseret.

Annonce

Smukfest står med kæmpe-regning

De økonomisk tungeste ansøgninger kommer næppe overraskende fra nogle af arrangør-branchens allerstørste spillere: Festivalerne.

I den periode fra 6. marts til 31. august, som opgørelsen dækker, er det Smukfest i Skanderborg, der har haft flest penge ude at svømme.

Skanderborg Festivalklub, der arrangerer Smukfest, beder om 65.890.357 kroner i kompensation, mens deres kolleger i Foreningen Roskilde Festival søger et næsten lige stort beløb, 63.408.842 kroner.

Mindre, ikke foreningsdrevne festivaler som Tinderbox og Heartland på Fyn søger henholdsvis 24.192.488 kroner og 11.146.484 kroner, mens Northside i Aarhus, der ligger i regi af selskabet Northside Entertainment ApS, ønsker dækning for 23.900.723 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce