Annonce
Kultur

Horsens-forlag puster nyt liv i "Borte Med Blæsten"

Bechs Forlag genudgiver nu flere klassiske værker. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Bechs Forlag genudgiver en af de helt store kærligheds-klassikere og retter op på en fejlagtig overseelse.
Annonce

Horsens: Flere end 30 millioner.

Så mange eksemplarer er der i tidens løb blevet solgt af en af litteraturens helt store kærlighedsklassikere, "Borte Med Blæsten".

Nu gør det horsensianske forlag Bechs Forlag sit for at få endnu flere til at stifte bekendtskab med Margaret Mitchells berømte fortælling om sydstatskvinden Scarlett O'Hara og hendes genvordigheder i tiden omkring den amerikanske borgerkrig.

Fredag genudgiver forlaget bogen fra 1936 i Erik Freieslebens oversættelse; som en mobbedreng i to bind på godt og vel 1100 sider, og også som E-bog og senere som lydbog indlæst af Camilla Qvistgaard Dyssel.

Dermed bliver der pustet nyt liv i romanen, der allerede i 1937 fik Pulitzerprisen og to år senere blev omsat til det store lærred med Vivien Leigh og Clark Gable i hovedrollerne i en filmudgave, der også er globalt anerkendt som klassiker.

Bechs Forlag har efterhånden opbygget en solid tradition for genudgivelse af berømte værker, og udgivelsen af "Borte Med Blæsten" står da heller ikke alene denne gang.

Bunin er overset i Vesten i dag. Det er en fejl.

Bechs Forlag

Annonce

En fejl at overse Bunin

31. januar spiller forlaget ud igen. Og selv om titlen "Herren Fra San Francisco" næppe vækker samme genklang blandt læseheste som "Borte Med Blæsten", er det endnu en af de store, Bechs favner, når de går ombord i Ivan Bunins forfatterskab.

"Herren Fra San Francisco Og Andre Fortællinger" er titlen på udgivelsen af en samling af den russiske nobelpristagers noveller. Alle i nyoversættelse og de fleste ikke tidligere udgivet på dansk.

"Bunin er overset i Vesten i dag. Det er en fejl. Hans noveller er fremragende: smukke, sensuelle og eksistentielle i deres problemstilling. De indgår i dag på lige fod med Tjekhovs i det russiske skolepensum", skriver Bechs Forlag som argument for at lande Bunin på danske boghylder.

"Herren Fra San Francisco Og Andre Fortællinger" udkommer også både som bog, E-bog og lydbog. Lydbogen indlæst af Bent Otto Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce