Annonce
Horsens

Horsens Folkeblad - nu også om søndagen

Lene Vestergaard.

23. september kan avisens abonnenter for første gang hente en søndagsudgave af Horsens Folkeblad i postkassen.

På Horsens Folkeblad er vi stolte af, at vi i 152 år har formidlet lokale nyheder til borgerne i Horsens og omegn. Nu kan vi selv præstere en lokal nyhed, som er intet mindre end en historisk nyskabelse: Fra og med søndag 23. september udkommer Horsens Folkeblad også om søndagen, ja, faktisk hver eneste dag året rundt.

Vi er en del af en redaktionel satsning, som er uden sidestykke i mediebranchen de seneste mange år. Målet er at sikre et stærkt fodfæste på en vigtig dag for avislæsning, nemlig søndagen. Ud over Horsens Folkeblad vil også Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad, Randers Amtsavis, Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Holstebro/Struer og Dagbladet Ringkøbing-Skjern - alle en del af Jysk Fynske Medier - begynde at udkomme 365 dage om året.

Der er rigtig meget at glæde sig til som abonnent på Horsens Folkeblad.

Vi vil skabe en søndagsavis, der på én gang er genkendelig og ny, men samtidig opleves som ugens bedste avis. Som abonnent vil du blive præsenteret for gennemgående elementer som spændende interviews, analyser af store, løbende sager, nyt fra erhvervslivet, 10 skarpe spørgsmål til et af de mennesker, som har været i centrum i nyhedsstrømmen i ugens løb, mere debat m.m.

Alt sammen med udgangspunkt i Horsens og omegn og i artikler, som er skrevet og fotograferet af lokale journalister og fotografer.

Annonce

Vi vil skabe en søndagsavis, der på én gang er genkendelig og ny, men samtidig opleves som ugens bedste avis.

Demokrati og fællesskab

I en verden, hvor mere og mere foregår i nicher på sociale medier, har en by og en egn brug for fællesskab og sammenhængskraft. Det er vi med til at skabe på Horsens Folkeblad.

Området har også brug for en troværdig avis, som holder øje med, at tingene går ordentligt til. En avis, som stiller spørgsmål, også når de ansvarlige politikere, embedsmænd, erhvervsfolk og privatpersoner helst vil være fri for at svare.

Der er brug for en avis, som afdækker de kriser og problemer, der er, men også fejrer succeserne og ser de små ting i de store. En avis, som løfter tingene op og sætter perspektiv på vores hverdag.

Det får vi nu en dag mere om ugen til at gøre. Og hvilken dag. Om søndagen har du som læser god tid til at fordybe dig og nå hele vejen rundt. Også i avisen Danmark, som samtidig bliver udvidet med otte sider for at forstærke den succes, den allerede har opnået hos læsere og annoncører. Ikke bare om søndagen, men hver dag.

Vi glæder os

For dig som abonnent får søndagsaviserne indflydelse på dit abonnement.Vi vender tilbage med konkret information fra primo august til medio september. I første omgang skal du blot glæde dig til søndagsaviserne. De første syv får du gratis.

Her på redaktionen i hjertet af Horsens glæder vi os utrolig meget til at sende historiens første søndagsudgave af Horsens Folkeblad på gaden. Vi ses 23. september.

Med venlig hilsen

Lene Vestergaard chefredaktør

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Erhverv

Hushandler er steget med mere end 100 procent: Skanderborg, Hedensted og Horsens topper boligstatistik

Annonce