Annonce
Erhverv

Horsens-firma scorer engelsk milliard-ordre

For at være tættere på de engelske kunder har Flonidan nu lejet sig ind i dette kontorhotel i Cambridge. Her vil to-tre ansatte arbejde med salg og teknisk support i England, ligesom Horsens-ansatte med ærinde i England kan bruge kontoret som base. FOTO: FLonidan
horsens - Ca. 23 millioner englændere skal inden for tre år have udskiftet deres nuværende gasmåler til en intelligent måler af den slags, som Flonidan i Horsens er ekspert i at producere, levere og installere.

Og Horsens-firmaet har da også allerede sikret sig en del af ordrerne:

- Vi leverer lige nu 20.000 målere om ugen, fortæller Morten Lang, der som salgs- og marketings-direktør står i spidsen for Flonidans indtog i England.
Flonidan har domicil på Islandsvej i Horsens, og her er godt 50 medarbejdere beskæftiget med salg, administration og fortrinsvis udvikling.ARKIVFOTO: MORTEN PAPE

Salg for milliarder

Udskiftning af de smarte gasmålere udbydes af flere forskellige engelske forsyningsselskaber for et år ad gangen.

- Derfor er det svært at sige, hvor stor en andel vi præcis kommer til at levere, men et realistisk mål er, at det bliver 20-25 pct. af den samlede udskiftning, siger Morten Lang.

I givet fald vil der være tale om mere end fem mio. målere og en omsætning til Horsens-firmaet på mere end tre mia. kr.

- Det er det leje, vi håber på, men det er svært at sætte tal på, når vi kun kan se et år frem ad gangen. Da ordrerne udbydes årligt, er der jo ingen, der ved, hvad vi får for målerne om to og tre år, tilføjer Morten Lang.
FOTO: MORTEN PAPE

Afdeling i Cambridge

For at være tættere på de engelske kunder de kommende år er Flonidan rykket ind i landet med en afdeling i Cambridge.

- Vi har brug for en fast base til ansatte fra Horsens, som affødt af efterspørgslen ofte er i England lige nu, siger Morten Lang.

Afdelingen vil desuden råde over to-tre ansatte til salg og teknisk support, men hovedsageligt er det i Horsens, gigant-ordren kommer til at skabe arbejdspladser.

- Når vi taler udvikling, er det ret vigtigt, at vi beholder så meget som muligt herhjemme, og der er ingen tvivl om, at de store ordrer skaber flere videns-arbejdspladser i Horsens, siger salgsdirektøren.
Morten Lang, salgs- og marketing-direktør, står i spidsen for Flonidans indtog i England.foto: flonidan

Satser på dobbelt op

Flonidan har hovedsæde på Islandsvej i Horsens.

Produktionen er fortrinsvis outsourcet til Thailand og Polen. I Horsens arbejder ca. 50 ansatte med salg, administration og ikke mindst udvikling. Der ansættes stadig flere, især til udvikling.

Foruden de store leverancer til England har virksomheden travlt med at levere gasmålere til især Holland.

- Vi leverer alt, hvad vi kan lige nu. Udfordringen er at få opjusteret produktionen tilstrækkeligt. Vi satser på, at kunne fordoble den måedlige produktionskapacitet inden udgangen af 2017, siger Morten Lang.

Flere i kikkerten

I 2015 bestilte et hollandsk konsortium 1,4 mio. gasmålere hos Horsens-firmaet.

De skal leveres over en fem-årig periode, og det er muligt, at samarbejdet derefter forlænges og kaster flere ordre-byger af sig.

De store ordrer fra Holland og England er følge af en EU-beslutning om at reducere energiforbruget markant frem til 2020. Beslutningen har fået flere europæiske lande til at annoncere udskiftning af nuværende målere til fordel for de intelligente, der menes at skabe mere bevidsthed om energiforbruget. Potentielt har Flonidan derfor udsigt til ordrer fra flere europæiske lande. Men også Mellemøsten og Asien er områder, som Horsens-virksomheden nu har i kikkerten.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];