Annonce
Horsens

Horsens fik tre nætter i dybfryseren

Horsens-området var tre nætter i træk under minus 18 grader. Nu ser det dog ud til, at temperaturen stiger igen. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Fredag, lørdag og søndag morgen var temperaturen i Horsens lavere end minus 18 grader. Og alle tre morgener var Horsens koldest i Danmark.

Horsens: Tre iskolde morgener, hvor horsensianerne vågnede op til temperaturer, der var lavere end i en dybfryser, blev det til i denne omgang.

I en dybfryser anbefaler man minus 18 grader - og den temperatur nåede Horsens-området altså under i de tidlige morgentimer lige inden solopgang både fredag, lørdag og søndag.

Koldest var det fredag morgen, da der blev målt minus 20,7 grader på DMI's lokale målestation ved Bygholm.

Det er den laveste temperatur, der er målt i Danmark i mere end ni år.

Også lørdag og søndag morgen fulgte pænt med med temperaturer på henholdsvis minus 18,7 og minus 19,1 grader.

Alle tre morgener var Horsens-området ifølge DMI det koldeste sted i Danmark.

Det kan skyldes placeringen af DMI's målestation. Den findes i Bygholm bag Rugballegård, hvor den står i åbent terræn langt fra alfarvej i en lavning.

Frans Rubek, klimatolog ved DMI, forklarede i januar, at i vindstille vejr kan der opbygges kold luft i lommer i terrænet. De kaldes kuldesøer og kan flyde over og rulle ned mod vejrstationen, hvilket primært sker, når vinden kommer fra sydvest.

Annonce

Sidste dybfryser-morgen for nu

Søndag morgen var dog umiddelbart den sidste dybfryser-morgen i denne omgang. Mandag morgen er horsensianerne stået op til mere humane temperaturer kun lige under frysepunktet, og i løbet af de kommende dage skulle temperaturen bevæge sig et godt stykke op over frysepunktet.

Først skal vi dog igennem mandagen, hvor DMI varsler snestorm i det meste af landet. Fra ved middagstid ventes der at falde op mod 10 cm sne - og kombineret med en kraftig vind kan det give udfordringer for trafikken, lyder det fra DMI.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce