Annonce
Horsens

Horsens får nyt genbrugs-byggemarked og mere ambitiøse mål

Et af de ambitiøse mål i den nye ressourceplan er at genanvende 65 procent af al husholdningsaffald i Horsens Kommune i 2024. PR-foto
Genbrug mere, brænd mindre, tænk cirkulært. Det er de budskaber, Horsens Kommune forsøger at komme igennem med i et forslag til en ny ressourceplan.
Annonce

Horsens: Et genbrugsbyggemarked på genbrugspladsen, 1000 tons affald, der bliver flyttet fra restaffaldsbeholderen til genanvendelse samt en fordobling af det direkte genbrug.

Ovenstående er blot tre ud af en lang række grønne initiativer i Horsens Kommunes forslag til en ny ressourceplan. Den skal få alle borgere til at blive mere opmærksomme på, hvad vi gør med vores affald og sikre, at kommunen går forrest på det grønne område.

I arbejdet med ressourceplanen har GRO - Horsens grønne tænketank - været en vigtig spiller. Tænketanken er blandt andet kommet med ni ambitiøse anbefalinger til plan- og miljøudvalget, som alle skal være med til at skabe en kommune, som er mere bæredygtig.

- Horsens skal være en foregangskommune, som tager teten og løber i front for den grønne omstilling, siger Paw Amdisen, formand for GRO, i en pressemeddelelse.

Et af de ambitiøse initiativer er opførelsen af et helt nyt formidlings- og bæredygtighedshus "Stablen" ved Horsens Genbrugsplads. Huset skal primært bygges af affald fra kommunens genbrugspladser, så det bliver et synligt eksempel for borgerne på genbrug og cirkulær økonomi.

Annonce

65 procent skal genanvendes

Horsens Kommune har med den nuværende affaldsplan allerede taget et skridt mod den grønne omstilling. Det skyldes blandt andet, at de horsensianske borgere og institutioner over de seneste fire år har ydet en stor indsats med at sortere affald, og i fællesskab har løftet genanvendelsen af affald fra 18 til 50 procent.

For at genanvendelsesprocenten kan komme endnu højere op, er det dog nødvendigt, at det nuværende affaldssystem forfines.

- Nye ordninger kan ikke gøre det alene. Ved at øge horsensianernes viden om sortering øger vi også chancen for, at vi sorterer mere og mere rigtigt, så vi sammen når ressourceplanens mål om at genanvende 65 procent af al husholdningsaffald i kommunen i 2024, siger Paw Amdisen.

Kommunen skal også gå foran som et godt eksempel.

- Vi skal blandt andet øge sortering og genanvendelsen i vores kommunale institutioner. Og så skal vi tænke cirkulært, når vi som kommune bygger nyt og river ned, siger Paw Amdisen.

Forslaget til den nye plan skal drøftes af politikerne i juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce