Annonce
Horsens

Horsens får ny skole for højtbegavede børn

Helle Ottesen vil åbne den første skole i Horsens for højtbegavede børn. Privatfoto
Initiativtager vil starte en skole i Horsens for højtbegavede børn. Det har hun gjort før andre steder i landet, og efter adskillige henvendelser er hun nu klar til at gøre det igen.

Horsens: Har du et højtbegavet barn, som ikke finder sig godt tilpas i den almindelige skole? Så er der måske snart et tilbud, som passer til lige præcis dit barn. Til august åbner nemlig en skole for højtbegavede børn i Horsens, i hvert fald hvis initiativtager Helle Ottesen kan finde de rigtige lokaler inden.

- Vi starter til august - senest. Det gør vi. Vi leder på højtryk efter lokaler lige nu, siger hun.

Det er ikke første gang, Helle Ottesen har startet en skole, og heller ikke første gang, det har været en skole for højtbegavede børn. Alligevel er intet, som det plejer at være, forsikrer ophavskvinden til blandt andet Mentiqa Nordjylland, som også er en skole for højtbegavede børn.

Annonce

En helt ny slags skole

Horsens-skolen kommer til at skille sig ud fra alle andre skoler i landet - måske i verden. For selvom fællesnævneren er højtbegavede børn, så er forskellene flere end lighederne, lyder det.

- Jeg er blevet kontaktet af mange forældre til højtbegavede børn, og nogle spørger ind til, om vi også tager børn med for eksempel ADHD eller autisme. Mit svar er: hvis barnet har høj intelligens, skal vi nok finde ud af resten. Vi tager også imod de børn, som også har diagnoser, siger hun og fortsætter:

- Jeg kan ikke løfte sløret for alle detaljerne, men målgruppen er ikke kun bogligt intelligente børn. Det kan også for eksempel være børn med høj musisk intelligens. En 360-graders skole, hvor vi ikke går op i faglighed, men kommer ind på det hele menneske.

Initiativet til skolen er endnu kun i sin spæde start. Så for eksempel hvordan undervisningen skal tilrettelægges, hvor man kan skrive sit barn op, og hvad det skal koste, er Helle Ottesen endnu ikke klar til at melde ud. Hun opfordrer interesserede til at kigge på Facebook-gruppen Skolen anno 2021, hvor hun løbende opdaterer om nyt.

Annonce

Svært og tungt i skolen

Helle Ottesen har selv oplevet, hvordan det er som forælder at have højtintelligente børn, som ikke passer ind i den normale skole. Og netop derfor skal den nye skole i Horsens favne forskellighederne lige så vel som lighederne.

- Det kan være meget svært og tungt i skolen. Børn, som har høj intelligens, bliver ofte ikke mødt med de udfordringer, de har brug for, eller bliver hængt ud, fordi de har specielle behov og gerne vil have faglige udfordringer, siger hun.

- Lærerne i skolen har ikke kun øje på den ene elev, og i en klasse sidder der typisk to-tre højtintelligente børn. Når vi tænker tilbage, kan vi måske selv huske hende eller ham, som var stille, altid gjorde, hvad lærerne sagde, og altid var først færdig og skulle have nye og flere opgaver. De fik læreren til at springe rundt og blev nemt til irritation. Så selvom lærerne har hjertet og viljen og kærligheden, er det svært, forklarer hun.

Annonce

Vred og ked af det

Flere henvendelser fra fortvivlede forældre har dermed sat gang i tingene, og Helle Ottesen er klar til at tage opgaven på sig - igen.

- Man bliver skubbet til, når nogen henvender sig. En blanding af ked af det, men også vred over de børn, der ikke kan rummes i den almindelige skole. Den her skole er lige præcis gearet til at give de faglige udfordringer, som passer til børnenes person, men der er også plads til de sjove skøre interesser, de ofte har, forklarer Helle Ottesen, der regner med, at den nye skole kan starte med 30 til 40 børn fra hele Østjylland.


Jeg kan ikke løfte sløret for alle detaljerne, men målgruppen er ikke kun bogligt intelligente børn. Det kan også for eksempel være børn med høj musisk intelligens.

Helle Ottesen


For høj boglig elle musisk intelligens er ikke lig med, at alle de andre intelligenser også er særligt udviklede, måske snarere tværtimod. Derfor skal skolen være klar til også at tackle de områder, hvor børnene er udfordrede.

- Når børnenes hjerne har fokus på læring, kan det godt halte lidt omkring f.eks. det motoriske eller det sociale. Derfor er nogle af dem måske først alderssvarende udviklet, når de er 10-12 år eller ældre. Der skal være plads til det, de er optaget af, og deres personlighed. Så vi tager de højtintelligent børn og hjælper dem til at blive velfungerende unge og voksne mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce