x
Annonce
Sport

Horsens får næppe en A-landskamp igen

Peter Møller gæstede Horsens og slog til lyd for, at EM i juni bliver en begivenhed for hele landet. Foto: Charlotte Adsbøl.
UEFA har droppet venskabskampene og stiller store krav til spillesteder i Provinsen.

Horsens: Det er meget usandsynligt, at Horsens får en A-landskamp igen.

Der var ellers kun roser til Horsens for landskampen, der samlede 8004 tilskuere og blev vundet af Danmark med 5-0 over Liechtenstein 31. august 2016.

DBU's fodbolddirektør Peter Møller var æresgæst til AC Horsens kick off-arrangement tirsdag aften, og vi spurgte ham om næste A-landskamp i Horsens.

- Desværre. UEFA er sure på DBU over, at vi har søgt om dispensationer til at spille landskampe de mindre steder. Vi skal afvikle vores landskampe i Park, Brøndby eller Herning. Det er fint med Herning, fordi de har gode faciliteter, også til at træne på, men vi må være ærlige og sige, at Horsens næppe får en A-landskamp igen, fordi UEFA har afskaffet træningskampene. Der spilles kun Nations League, så vi må vente på det nye storstadion i Aarhus for at få landskampe i Østjylland igen, sagde Peter Møller.

Aarhus og Aalborg er også blacklisted...!

Peter Møller var indbudt som æresgæst og sagde ja tak.

For et par år siden havde AC Horsens indbudt Åge Hareide. Han kom ikke.

Peter Møller slog til lyd for, at hele landet bakker op omkring EM i Danmark til sommer.

- Jeg oplevede EM første gang som dreng i 1984, da Elkjær scorede mod Belgien, og vi klarede os fint i Frankrig. I 1992 fik vi set, at det er tilladt at drømme om en EM-titel, og i 1998 oplevede jeg selv at være med til VM i Frankrig. Vi slog Nigeria og trak Brasilien. Nu får vi lov at opleve EM på hjemmebane, og vi vil gerne sprede glæden ud til hele landet, sagde Peter Møller.

Han mindedes med glæde de muntre dage på Aarhus Havn, hvor han som tv-mand var med til at skabe fodboldfeber i Provinsen.

Danmark spiller tre kampe i Parken mod Finland, Rusland og Belgien i sommer.

Billetsalget styres af UEFA, så Peter Møller kan ikke hjælpe med at skaffe billetter, understregede han.

Hvis man vil se landsholdet i Provinsen, er der mulighed for at se landskampen mod Færøerne, der spilles i Herning i slutningen af marts.

Det var borgmester Peter Sørensen og DBU's formand Jesper Møller, der lavede en aftale om A-landskampen i 2016. Horsens fik også en A-landskamp for kvinder mod Holland, men den blev aflyst på grund af danskernes spillerstrejke, selv om den var udsolgt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce