Annonce
Horsens

Horsens får mere kunst på væggene: Her kommer der tre nye gavlmalerier

Italienske Millo er en af de tre kunstnere, der skal i gang på gavlene i Horsens her i september. Sådan her har han prydet en væg i Barcelona. Foto: Horsens Kommune

Horsens: Der er stadig gavle i Horsens, der kan forskønnes med kunst, og det kommer til at ske tre steder i byen i løbet af september.

Horsens Kommunes bylivsindsats Mærk Byen har inviteret en dansk og to udenlandske kunstnere til byen i forbindelse med Street Art Horsens-projektet, der for femte gang siden 2013 henter nationale og internationale kunstnere ind.

Henriette Wittendorff Ipsen, projektkoordinator i Mærk Byen, fortæller, at man glæder sig til at byde velkommen - med lige dele spænding og glæde.

Annonce

- Som kunstart kan gadekunsten bidrage med overraskende, smukke og skæve oplevelser, og ikke mindst skabe glæde og undren på turen gennem midtbyen. Med de nye gavlmalerier får Horsens endnu flere kunstværker, der er med til at fremhæve og skabe oplevelser i byens rum, siger hun i en pressemeddelelse.

1 Millo maler på Åboulevarden

Italienske Millo har blandt andet malet flere gavle i Spanien. Foto: Horsens Kommune

Åboulevarden 88A får fra 7. til 13. september besøg af den italienske kunstner Millo, der skaber gavlmalerier med venlige karakterer i bymiljøer.

"Han bruger simple sorte og hvide linjer med små farvestænk og indlemmer ofte arkitektur i sine historiefortællende værker," skriver Horsens Kommune.

Værket i Horsens er kunstnerens første i Danmark. Han har tidligere lavet et værk i Norge, men han har også sat sine fødder og pensler på den anden side af kloden med værker i Australien og New Zealand.

2 Lise laver sit værk på Fussingsvej

Kunstværket "Money Talks" her er måske ikke placeret på en gavl, men Lise Vestergaard kommer lige fra et gavlprojekt i nordjyske Løkken. Foto: Horsens Kommune

Lise Vestergaard er oprindeligt uddannet fra Designskolen i Kolding og har tidligere lavet adskillige udstillinger og kunstværker for en lang række virksomheder og gallerier.

Senest har hun været i Løkken og lave et gavlmaleri, og nu rykker hun til Horsens for at gøre det samme på Fussingsvej 37.

Øget opmærksomhed omkring blandt andet bæredygtighed og miljø er et kendetegn for Lise Vestergaards værker, og fra 14. til 24. september bliver hendes horsensianske værk skabt.

3 Martin maler på Fussingsvej

Et typisk kunstværk fra norske Martin Whatson indeholder rå elementer. Foto: Horsens Kommune

Martin Whatson er en anerkendt, norsk street art-kunstner, der er kendt for at kombinere graffitikunstens rå og farverige univers med grafiske stencil-figurer.

"Kombinationen af graffiti-miljøets farverige univers med tags og stencilkunstens mere grafiske udtryk skaber nye historier og finurlige fortællinger i byens rum," skriver Horsens Kommune om den norske kunstner.

Han har huseret i blandt andet USA, Island og Tyskland, men værket i Horsens bliver det første i Danmark. Han rykker ind på Fussingsvej 5 i slutningen af september.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Horsens

Skoleleder fik et uventet skulderklap: Vi sidder jo normalt ikke forrest, når der uddeles ros

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Annonce