Annonce
Horsens

Horsens får igen en lokalhistorisk kalender

Horsens er i hastig forandring. Det afspejles bl.a. i denne akvarel af Leif Kragekjær, som indgår i den nye Horsens-kalender. Motivet er Fugholm og den nu nedrevne Svanen-bygning.

Lundvig grafisk og Forlaget Horsnæs tager afsæt i gamle postkort og akvareller af lokal kunstner.

Horsens: Horsens får igen en lokalhistorisk kalender.

Trykkeriet Lundvig grafisk og Forlaget Horsnæs er gået sammen om kalenderen, der dels gengiver gamle postkort fra byen, dels akvareller af den lokale kunstner Leif Kragekjær.

Gennem mange år stod Horsens Museums- og Arkivforening for en lokalhistorisk kalender. Udgivelsen blev stoppet for et par år siden, fordi foreningen ikke havde kapacitet til at fortsætte.

Kalenderen er dog savnet - det mærker bogtrykker Niels S. Lundvig og Anne-Mette Knudsen, som ejer Forlaget Horsnæs. Så de to har sammen skabt den nye kalender, hvis første udgave dækker 2019.

Annonce

Store forandringer

- Vores kalender er ikke en kopi af den gamle, historiske kalender, siger Niels Lundvig. Vi har bl.a. valgt at gengive billederne i farver, ledsaget af en kort tekst, der fortæller en lille historie.

Kalenderen kommer bl.a. omkring banegården, Vitus Berings Park, Lunden og Håndværkerforeningens nu forsvundne have. Leif Kragekjær har hjulpet med to akvareller, mens de øvrige billeder er gamle postkort.

Netop genoptryk af gamle postkort samarbejder Lundvig grafisk og Forlaget Horsnæs i forvejen om. Planen er da også, at flere af postkortene fra kalenderen skal genoptrykkes.

Alt sammen skal ses i lyset af, at Horsens i disse år gennemgår store forandringer.

- Derfor er det morsomt at vise nogle af de gamle billeder, så nutiden kan se, hvad det er, vi "mister", siger Niels Lundvig.

Kalenderen, der er i A5-format, kan købes hos Lundvig grafisk, Kildegade 42.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce