Annonce
Horsens

Horsens får bycykler: Her er den glade giver

Hede Nielsen-familiens industrievnetyr startede bl.a. med cykelproduktion. Nu er det en slags historiens vingesus, at fonden bag Hede Nielsen-familien investerer penge i horsensianske bycykler. ARKIVFOTO
Annonce
horsens - Fra foråret 2014 får Horsens sit helt eget system af bycykler - i hvert fald donerer den lokale fond, Familien Hede Nielsens Fond, 800.000 kr. til formålet, og hvor Horsens Kommune og resten af byen bliver en aktiv medspiller i at få projektet op at køre på den store klinge.

Succeskriteriet er at give Horsens en mulighed for at profilere sig som cykelby - og ikke mindst gøre det hurtigere at komme rundt til byens turistattraktioner.

Det fortæller bestyrelsesformand for Familien Hede Nielsens Fond, Peter Sven Sørensen. 800.000 kr. bruger fonden nu på et projekt, der skal gøre bycykler tilgængelige for alle, der bor i eller gæster Horsens. Pengene går til Horsens Kommune.

- Så er det op til kommunen at få det organiseret. Men for os er det vigtigt, at det får et socioøkonomisk snit, hvor folk, der ellers har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, kan stå for at istandsætte cyklerne, siger han.
Annonce

Inspireret af Giro'en

Ideen er kommet fra Giro d'Italias besøg i Horsens i 2012, hvor der var et midlertidigt lånesystem med brugte cykler, som var klædt i de lyserøde Giro-farver. Det bliver ikke farven for de nye cykler, lyder den umiddelbare melding. Men ellers er der ikke taget stilling til detaljerne.

Det er meningen, at cyklerne lanceres til foråret.

Hvad angår antallet af cykler, siger Peter Sven Sørensen, at der bliver tale om "et pænt antal cykler".
Annonce

Hele byen skal være med

Hos Horsens Kommune siger direktør for uddannelse og arbejdsmarked, Peter Sinding Poulsen, der har været inddraget i projektet, at der er tale om en flot gave til byen, som der nu er lagt op til, at byen som helhed skal løfte.

- Vi er meget glade for det her. Vi inddrager hele byen i det, bl.a. hoteller og turistattraktioner. Men de mere detaljerede informationer venter vi med at komme med, til donationen finder sted den 13. november, siger Peter Sinding Poulsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce