Annonce
Horsens

Horsens er landets næstbedste kommune at være ung i

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget Lone Ørsted (S) er glad for andenpladsen som årets ungdomskommune, men vil have Horsens på en førsteplads. Arkivfoto

Horsens Kommune fik onsdag en andenplads i kampen om at blive Årets Ungdomskommune 2019. Prisen uddeles hvert år af af Dansk Ungdoms Fællesråd

Horsens: Horsens Kommune løber for andet år i træk med andenpladsen i Dansk Ungdoms Fællesråds pris Årets Ungdomskommune, kun overgået af naboen i nord, Skanderborg. Og placeringen i top to glæder formanden for børne- og uddannelseudvalget Lone Ørsted (S).

- Det synes jeg er super dejligt. Det havde selvfølgelig været fedt at være nummer et, men andenpladsen er trods alt en anerkendelse af, at der er fokus på børnene her i kommunen, det er børnene, det handler om.

Dansk Ungdoms Fællesråd finder hvert år top tre blandt landets kommuner på vegne af i alt 600.000 børn og unge fra det frivillige foreningsliv. I begrundelsen for Horsens' andenplads lyder det blandt andet:

"Horsens Kommune gør et rigtigt godt stykke arbejde for at hjælpe alle unge godt videre i livet. Kommunen prioriterer folkeskolen højt, hvilket viser sig i stigende karaktergennemsnit for fjerde år i træk, og kommunen fortjener særligt ros for sin indsats for at hjælpe ordblinde børn og unge, som alt for ofte overses i systemet. Derudover har kommunen et godt initiativ, Samspil, hvor unge besøger lokale virksomheder og ungdomsuddannelser, som hjælper dem til at vælge uddannelse."

Og selvom Horsens for andet år i træk har vippet 96 kommuner af pinden, går Lone Ørsted efter førstepladsen.

- Det er flot at være nummer to, men målet må være nummer et, siger hun og forklarer andenpladsen med, at de mange tiltag nu er begyndt at bære frugt.

- Det er blandt andet de lange seje træk i forhold til indsatsen på karakterer på afgangsklasserne og ordblinde. Vi er begyndt at få alle med, og det virker nu, men endnu flere skal gennemføre ungdomsuddannelse. Vi skal da være nummer et, så det kan være vi skal se på, hvad Skanderborg gør, siger hun.

Annonce

Anerkendelse af gode vilkår

Lone Ørsted undrer sig i øvrigt over, at dommerpanelet ikke lægger vægt på blandt andet arbejdet med børnebyrådet i kommunen.

- Vi har både har et børnebyråd og et ungeråd, men de mere demokratiske tiltag er ikke nævnt i begrundelsen, det undrer mig lidt.

Prisen "Årets Ungdomskommune" blev stiftet i 2006 af DUF - og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår, og lige præcis det gode liv, er i fokus hos formande.

- Jeg er glad, især på børnenes vegne, over at det, vi gør, virker, for de skal have de bedste muligheder for uddannelse og arbejde og i det hele taget have et godt liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce