Annonce
Horsens

Horsens bruger 800.000 på tv-serie: Det er en fantastisk mulighed

Holdet fra Wasabi Film, der står bag GG Horsens, var for nyligt i Horsens for at lede efter gode lokationer til serien. Foto: Morten Pape

PR Gruppen i Horsens Kommune betaler Wasabi Film 800.000 kroner for at optage en tv-serie i Horsens. Serien giver mulighed for at nå ud til unge mennesker, forklarer formand.

Horsens: Der er tale om en fantastisk mulighed for at nå en målgruppe, som er meget svær at nå med traditionel markedsføring.

Sådan forklarer Lars Bjørn Petersen, formand for Horsens Kommunes PR Gruppe, beslutningen om at lægge 800.000 skattekroner i tv-serien "GG Horsens".

- Vores byråd har en ambition om, at Horsens skal være en endnu større uddannelseby, og det her er en god mulighed for at nå de 15 til 25-årige, siger Lars Bjørn Petersen.

Det er PR Gruppen, der har indgået samarbejde med Wasabi Film, der står bag tv-serien, som skal optages i Horsens i maj og har premiere til september.

Serien bliver sendt på TV Syd og TV2 Østjylland, ligesom den bliver lagt ud på Youtube.

- Vi ved, at helt unge mennesker i Jylland ikke ved særlig meget om Horsens. Med serien kan vi få en enorm rækkevidde til at vise unge mennesker, at Horsens er et interessant sted at tage sin uddannelse, siger Lars Bjørn Petersen.

Med serien kan vi få en enorm rækkevidde til at vise unge mennesker, at Horsens er et interessant sted at tage sin uddannelse.

Lars Bjørn Petersen

Sår et frø

PR Gruppen, der består af repræsentanter fra erhvervslivet, kulturlivet, uddannelsesmiljøet og sportsmiljøet i Horsens, råder hvert år over et beløb, som byrådet afsætter, der bliver brugt på projekter, der skal markedsføre byen og tiltrække borgere og virksomheder. I 2019 ligger beløbet på fire millioner kroner.

I den forbindelse mener Lars Bjørn Petersen, at 800.000 kroner er givet godt ud for muligheden for at lægge ramme til en ungdomsserie.

- Vi er godt klar over, at det ikke vælter ind med studerende, når serien har været vist. Men vi har før haft succes med at så et frø hos nogle målgrupper og lade dem vide, at Horsens faktisk eksisterer, siger Lars Bjørn Petersen, der samtidig slår på, at der med tv-serien følger andre muligheder for at promovere Horsens.

- Serien skal blandt andet markedsføres gennem kendte bloggere og youtubere, der kommer til Horsens, og det er også en god måde at nå ud til unge mennesker, siger han.

"GG Horsens", der har Julie Zangenberg i hovedrollen, kommer til at bestå af otte afsnit, der hver varer 10 minutter og 40 sekunder.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Annonce