Annonce
Horsens

Horsens-bageri modtager trusselsbrev: Det er en ubehagelig situation

Lantmännen Unibake i Horsens, der er arbejdsplads for cirka 250 ansatte, modtog i starten af april et trusselsbrev. Foto: Melissa Ørnstrup
Lantmännen Unibake Danmark, der har hovedsæde i Horsens, modtog i starten af april et trusselbrev.

Horsens: Overfør 300.000 euro, eller jeres fødevareprodukter vil blive forgiftet.

Sådan lød indholdet i et trusselsbrev, virksomheden Lantmännen Unibake Danmark, modtog på sit hovedsæde i Horsens i starten af april.

Det bekræfter virksomhedens kommunikationsdirektør Tine Greve.

- Efter at have modtaget brevet tog vi kontakt til politiet, og siden da har vi samarbejdet med politiet og fødevaremyndighederne. Det er en ubehagelig situation for os, men det er ikke noget, der påvirker, hvordan vi drifter vores forretninger, siger Tine Greve.

Inden onsdag var det kun en snæver personkreds i Lantmännen Unibake, der havde kendt til trusselbrevet, men efter politiet onsdag gik ud med nyheden om, at en række virksomheder i Danmark og udlandet har modtaget trusselsbreve fra Belgien, heriblandt Danish Crown, valgte Lantmännen Unibake også at dele sin sag med ansatte og offentlighed.

- Politiet behandler det som en kriminalsag, og det er grunden til, at vi ikke har været eksplicitte omkring det, før politiet selv gik ud og fortalte om det, siger Tine Greve.

Vores medarbejdere har førsteprioritet, og vi gør alt for sikre dem. Så jeg skulle mene, at alle føler sig sikre.

Tine Greve

Skærpet sikkerhed

Trusselsbrevet har ført til et øget sikkerhedsniveau på Lantmännen Unibakes fabrikker.

- Som virksomhed har vi i forvejen højt fokus på sikkerhed på vores anlæg og i forhold til medarbejdere og forbrugere. Efter at have modtaget trusselsbrevet har vi lavet en ekstraordinær sikkerhedsvurdering, og det har givet anledning til ekstra stramninger og skærpelser af sikkerheden, siger Tine Greve.

Ligesom offentligheden fik størstedelen af de cirka 250 medarbejdere på fabrikken i Horsens først besked om truslen onsdag, men det har ifølge Tine Greve ikke givet anledning til utryghed.

- Vores medarbejdere har førsteprioritet, og vi gør alt for sikre dem. Så jeg skulle mene, at alle føler sig sikre, siger hun.

Forbrugere kan føle sig sikre

Også forbrugere kan føle sig trygge ved at købe virksomhedens produkter, vurderer kommunikationsdirektøren.

- Som forbruger kan man føle sig sikker ved at købe og spise vores produkter. Og man kan være sikker på, at skulle det forholde sig anderledes, er vi og fødevaremyndighederne de første til at melde det ud, siger Tine Greve.

Lantmännen Unibake står bag brød-brandsene Hatting og Schulstad.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce