Annonce
Horsens

Horsens Auktioner flytter og sadler om: Det giver meget mere mening

Horsens Auktioner flytter til den nedlagte landejendom, hvor indehaer Heidi Haugaard har haft adresse i flere år. I den forbindelse lukker hun foreløbig ned for fysiske auktioner og satser massivt på at holde auktioner online. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Hammeren har lydt for sidste gang hos Horsens Auktioner på Norgesvej. Auktionsfirmaet har fundet nye rammer og satser nu på en ny strategi, der er baseret på online-auktioner.

Horsens: Horsens Auktioner flytter ud af hallerne på Norgesvej, hvor auktionsfirmaet har haft til huse siden efteråret 2016.

- Vi flytter på landet, fortæller indehaver Heidi Haugaard.

Huslejen på Norgesvej er for dyr til en presset auktions-branche, siger hun, og derfor rykker firmaet ind i Heidi Haugaards egen ejendom på Horsensvej i Hornborg i Hedensted Kommune. Her har hun boet privat i en årrække, og her har hun en hal på cirka 500 kvadratmeter, som har været brugt til forskellige formål. Nu skal den være lager for de mange effekter, der sælges via Horsens Auktioner, fortæller hun.

- Og desuden har vi inddraget lidt af huset til kontor, tilføjer hun.

Annonce
Huslejen for 1200 kvadratmeter på Norgesvej er for høj til Horsens Auktioner, som derfor flytter på landet, fortæller indehaver Heidi Haugaard. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Slut med fysiske auktioner

Horsens Auktioner har siden opstarten i 2015 holdt både fysiske auktioner og online-auktioner. Nu vil Heidi Haugaard satse alene på online-auktionerne, som hun også har gjort det i Aabenraa- og Brønderslev-afdelingerne, der kom til sidste år.

- Det er dét, der er fremtiden. Folk sidder derhjemme og byder klokken 11 og 12 om aftenen. Der kan de sidde med kaffen i fred og ro, og så skal de kun møde op for at hente de varer, de køber, forklarer Heidi Haugaard.

Derfor betyder det nu også mindre, at firmaet flytter 12 kilometer uden for Horsens, mener hun.

Frem for høj husleje vil Heidi Haugaard nu bruge penge på at gøre det nemmere for kunderne at handle ved Horsens Auktioner.

- Det giver meget mere mening. Det er vigtigt, at vi er med på det nyeste, der gør det nemt for kunderne. Vi investerer derfor 280.000 kroner i udvikling af en app samt en ny og mere overskuelig hjemmeside, forklarer hun.

To weekender med lagersalg

På Norgesvej rykker Horsens Auktioner ud af cirka 1100 kvadratmeter, og nu skal auktionsfirmaet altså indskrænke sig til cirka det halve.

Planerne er dog, at der på den nedlagte landejendom i Hornborg skal opføres en ekstra lagerhal på 400-500 kvadratmeter, fortæller Heidi Haugaard.

- Men indtil videre må vi indskrænke os, og derfor holder vi to weekender med lagersalg, så vi kan få gjort et indhug i varelaget, siger hun.

Det sker i de to første weekender af juni i de nuværende rammer på Norgesvej.

- Vi har nogle kæmpe partier af blandt andet garn, tøj og dele fra en lukket dyreforretning, siger indehaveren.

Sædvanligvis sælges den slags partier samlet på auktion.

- Det er primært erhvervsfolk, der byder ind på så store partier, men nu vil vi med lagersalget gerne give private mulighed for at få del i varerne i mindre portioner, siger Heidi Haugaard.

Hun har samtidig inviteret kræmmere til at stille op med boder uden for Horsens Auktioner, så der er rig mulighed for at gå på jagt efter en god handel både inde og ude, siger hun.

Kigger stadig i Horsens

Om de fysiske auktioner er lukket for altid, tør Heidi Haugaard ikke sige.

- Jeg vil ikke udelukke, at det kan komme på tale, når vi får bygget ud - hvis folk vil komme til Hornborg efter det.

- Men jeg kigger da også stadig efter andre lokaler i Horsens, hvor det måske kunne blive en mulighed, men det er helt afgørende, at prisen er rigtig, fastslår hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce