Annonce
Horsens

Horsens Auktioner flytter og sadler om: Det giver meget mere mening

Horsens Auktioner flytter til den nedlagte landejendom, hvor indehaer Heidi Haugaard har haft adresse i flere år. I den forbindelse lukker hun foreløbig ned for fysiske auktioner og satser massivt på at holde auktioner online. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Hammeren har lydt for sidste gang hos Horsens Auktioner på Norgesvej. Auktionsfirmaet har fundet nye rammer og satser nu på en ny strategi, der er baseret på online-auktioner.

Horsens: Horsens Auktioner flytter ud af hallerne på Norgesvej, hvor auktionsfirmaet har haft til huse siden efteråret 2016.

- Vi flytter på landet, fortæller indehaver Heidi Haugaard.

Huslejen på Norgesvej er for dyr til en presset auktions-branche, siger hun, og derfor rykker firmaet ind i Heidi Haugaards egen ejendom på Horsensvej i Hornborg i Hedensted Kommune. Her har hun boet privat i en årrække, og her har hun en hal på cirka 500 kvadratmeter, som har været brugt til forskellige formål. Nu skal den være lager for de mange effekter, der sælges via Horsens Auktioner, fortæller hun.

- Og desuden har vi inddraget lidt af huset til kontor, tilføjer hun.

Huslejen for 1200 kvadratmeter på Norgesvej er for høj til Horsens Auktioner, som derfor flytter på landet, fortæller indehaver Heidi Haugaard. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Slut med fysiske auktioner

Horsens Auktioner har siden opstarten i 2015 holdt både fysiske auktioner og online-auktioner. Nu vil Heidi Haugaard satse alene på online-auktionerne, som hun også har gjort det i Aabenraa- og Brønderslev-afdelingerne, der kom til sidste år.

- Det er dét, der er fremtiden. Folk sidder derhjemme og byder klokken 11 og 12 om aftenen. Der kan de sidde med kaffen i fred og ro, og så skal de kun møde op for at hente de varer, de køber, forklarer Heidi Haugaard.

Derfor betyder det nu også mindre, at firmaet flytter 12 kilometer uden for Horsens, mener hun.

Frem for høj husleje vil Heidi Haugaard nu bruge penge på at gøre det nemmere for kunderne at handle ved Horsens Auktioner.

- Det giver meget mere mening. Det er vigtigt, at vi er med på det nyeste, der gør det nemt for kunderne. Vi investerer derfor 280.000 kroner i udvikling af en app samt en ny og mere overskuelig hjemmeside, forklarer hun.

To weekender med lagersalg

På Norgesvej rykker Horsens Auktioner ud af cirka 1100 kvadratmeter, og nu skal auktionsfirmaet altså indskrænke sig til cirka det halve.

Planerne er dog, at der på den nedlagte landejendom i Hornborg skal opføres en ekstra lagerhal på 400-500 kvadratmeter, fortæller Heidi Haugaard.

- Men indtil videre må vi indskrænke os, og derfor holder vi to weekender med lagersalg, så vi kan få gjort et indhug i varelaget, siger hun.

Det sker i de to første weekender af juni i de nuværende rammer på Norgesvej.

- Vi har nogle kæmpe partier af blandt andet garn, tøj og dele fra en lukket dyreforretning, siger indehaveren.

Sædvanligvis sælges den slags partier samlet på auktion.

- Det er primært erhvervsfolk, der byder ind på så store partier, men nu vil vi med lagersalget gerne give private mulighed for at få del i varerne i mindre portioner, siger Heidi Haugaard.

Hun har samtidig inviteret kræmmere til at stille op med boder uden for Horsens Auktioner, så der er rig mulighed for at gå på jagt efter en god handel både inde og ude, siger hun.

Kigger stadig i Horsens

Om de fysiske auktioner er lukket for altid, tør Heidi Haugaard ikke sige.

- Jeg vil ikke udelukke, at det kan komme på tale, når vi får bygget ud - hvis folk vil komme til Hornborg efter det.

- Men jeg kigger da også stadig efter andre lokaler i Horsens, hvor det måske kunne blive en mulighed, men det er helt afgørende, at prisen er rigtig, fastslår hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce