Annonce
Læserbrev

Horsens Å. Styrk Horsens midtby, gør Åhavnen aktiv

Men gør det nu rigtigt, ikke som i Aarhus, Vejle og mange andre steder, hvor å forløbet ”bare” er vand uden aktivitet, men en ”rigtig” å, så dyb og bred at lystsejlere kan ligge ved kaj, midt i byens liv, som i Skagen, eller Nyhavn. Det vil tiltrække mennesker og derfor også investorer.

Annonce

Læserbrev: Jeg er nok en af de mange, der er meget skeptisk over for byggeriet ved Lilli Gyldenkildes plads. Umiddelbart er der mangel på grønne arealer. Mangel på lukkede arealer, hvor man trygt kan sende børnene ned at lege.

I stedet er der etableret, store arealer med overflade parkering, hvor man ikke kan sende sine børn ned uden direkte opsyn. Umiddelbart virker byggeriet, skræmmende massivt og voldsomt, som beboer må man føle sig meget, meget lille.

Nå, skaden er sket og vi må håbe at arkitekten fra Arkitema har ret, at der ikke behov for, grønne områder og tryghed for børn, når byggeriet ligger i bynært område. Ikke mere brok, vi må få det bedste ud af det og et positiv aspekt er, at byggeriet, ligger tæt på centrum af Horsens By.

Det skal vi udnytte. Vi er allerede godt i gang. Mange af tankerne og intentionerne fra konkurrencen ”Midtbyforbindelsen i Horsens”, er ved at blive virkelig gjort fra Banegårdspladsen op til Søndergade og torvet. Men vi mangler Åboulevarden, vi mangler at få å havnen tilbage til Horsens, der kan forbinde havnen med midtbyen.

Men gør det nu rigtigt, ikke som i Aarhus, Vejle og mange andre steder, hvor å forløbet ”bare” er vand uden aktivitet, men en ”rigtig” å, så dyb og bred at lystsejlere kan ligge ved kaj, midt i byens liv, som i Skagen, eller Nyhavn. Det vil tiltrække mennesker og derfor også investorer. Tænk sig at Løvbjerg kunne få en fantastisk restaurant, til en sydvendt plads direkte ned til åen og hvorfor ikke i samme åndedrag bygge hotel oven på super markedet. Der er mange muligheder for at skabe et unikt miljø i Horsens midtby til glæde for os og alle de ”nye” mennesker der forhåbentlig flytter ind i alle de nye byggerier i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Det mener læserne: Øgede krav om mundbind vækker både glæde og vrede

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Horsens

Færre ramt i det seneste døgn: Seks nye smittede i Horsens Kommune

Annonce