Annonce
Horsens

Holst Sko-ejer tager kampen op med webhandel: - Her er jeg bedre end nettet

Butikschef i Holst Sko, Carsten Møller, er parat til at gøre noget ekstra for at få langt flere kunder i den fysiske forretning på Søndergade. Løsningen kan være en ny målemaskine - et tiltag, som nethandlen har sværere ved at matche, mener han. Foto: Line Kyed
Butikschef i Holst Sko på Søndergade har investeret i maskine og såler. Nu skal der kæmpes for flere kunder i den fysiske butik, siger han.

Horsens: Butikschef Carsten Møller fra Holst Sko på Søndergade har et stykke tid overvejet, hvordan han kan ruste sin forretning til en fremtid, hvor webhandel synes at trække kunderne mere og mere ud af Søndergade-forretningen og ind på nettet.

Svaret mener butikschefen nu at have fundet i en maskine, der måler belastning på fødderne i løbet af et halvt minut. Derefter står det klart, om kunderne har brug for at få special-indrettet skoene med en sål, lyder det.

- Sammenligner jeg butikkens kunde-gennemstrømning med for fem år siden, er det meget tydeligt, at den del er blevet mindre. Her hjælper det altså ikke, at man som fysisk forretning bare slår på, at vi yder en god, personlig service. Det burde være en selvfølge og kan ikke redde det store i længden, mener han.

Men det kan til gengæld ekstraordinære tiltag, hvor nethandlen ikke i samme omfang kan være med i forhold til kunderne, vurderer Carsten Møller.

Annonce

Det er ikke, fordi vi ikke forsøger at matche forandring og nye tider. Salget på vores hjemmeside går forrygende.

Carsten Møller

Oppe i tiden med wellness

Holst Sko, der har ligget i Horsens i 33 år, er ikke eneste forretning i kæden, der oplever svære tider. For nylig måtte Holst Sko i Fredericia dreje nøglen efter 41 år som detail-ansigt i byen, da forretningen viste sig at være for dyr at holde åben.

På Søndergade forklarer Carsten Møller:

- Det er ikke, fordi vi ikke forsøger at matche forandring og nye tider. Salget på vores hjemmeside går forrygende.

- Det er oppe i tiden at forkæle sig selv med wellness, rejser og ansigtsbehandlinger. Så jeg tror på, at folk også kan se, det her er at gøre noget godt for sig selv. Det er forebyggelse mod ondt i ryggen, hofter og knæ. Maskinen er desuden udviklet af en svensk bandagist, siger han.

For 30 år siden lånte forretningen på ugebasis et lignende apparat, husker Carsten Møller. Dengang tog kunderne godt imod tilbuddet, der med tiden "sådan bare forsvandt", forklarer Carsten Møller.

Den eneste hage ved det hele er, at målingerne ikke også retter sig mod børn.

- Der er altid et "men". Det er en del af gamet, lyder det fra Carsten Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

I denne weekend lykkedes det mig at få en klump i halsen tre gange. Alle tre gange var den fremkaldt af danskere, der står sammen om at komme gennem corona-krisen. Og alle tre gange foregik det med stor respekt for, at vi for at stå sammen netop må holde afstand. Det var ikke bare rørende, men også velgørende at mærke fællesskabet - og ikke mindst respekten for dem, der lige nu står i frontlinjen. Måske har I læst nogle af de beretninger, vi har haft i avisen og på hsfo.dk fra sygeplejersker og læger, som står klar til at tage imod og behandle de af os, der bliver syge. Det er ganske almindelige mennesker som du og jeg, men de har nogle faglige kompetencer, som giver dem et særligt ansvar. Og det tager de på sig. Nogle med bævende hjerte og naturlig usikkerhed, mens andre står og sparker som en galophest i startboksen. Tilbage til klumperne i halsen. Den første blev udløst fredag aften, da DR inviterede danskerne til at synge sammen hver for sig. Udløst af den italiensk inspirerede fællessang fra altanerne og skubbet på vej af den succes, chefdirigent Philip Faber har haft med sin morgensang på DR. Programmet førte mig tilbage til stemningen under den mindekoncert, som DR sendte for Kim Larsen efter hans død. En blanding af fællesskab, sorg og håb. Og det var nok ikke kun mig, der lagde mærke til, hvor mange af hans sange der var på aftenens program. Næste klump i halsen fik jeg af at køre gennem Snaptun lørdag formiddag. Facebook-opfordringer om at hejse Dannebrog lørdag kl. 10 landet over havde en helt særlig effekt og opbakning i havnebyen. Imponerende mange havde startet dagen med at gå ud til flagstangen. Tredje klump i halsen dukkede op lørdag aften, da TV2 sendte sit show "Danmark står sammen". Her var formålet at hylde danskere, som har fundet nye måder at hjælpe hinanden gennem krisen på. Dem, der gør lidt mere, end nogen kan forvente og forlange. Og rører os alle i hjertet. Hjemme fra privaten sang Mads Langer "Mellem Linjerne" i en version, som sluttede med "Det er nu, vi må stå alene. Så vi kan stå sammen hver for sig."

Hedensted

Restaurantforpagter efter coronaudbrud og serieindbrud: Det kan ikke blive meget værre

Annonce