Annonce
Odder

Holocaustfilm med lokalt islæt

Arlette Andersen da hun besøgte gymnasiet i Odder. Privatfoto

Odder: Da den nu 93-årige auschwitzoverlever, Arlette Andersen, i februar 2015 besøgte Odder Gymnasium for at fortælle 300 elever sin historie om at overleve nazisternes Holocaust, var det foredrag nummer 426. Det blev tilmed det sidste og med det afslutningen på 25 års foredragsrejse rundt i landet.

Lørdag den 9. september viser Biffen i Odder filmen om Arlette Andersen "Arlette - en film vi aldrig må glemme."

Med et stort ønske, om at verden aldrig skulle glemme de nazistiske koncentrationslejre - i særlig grad udryddelseslejren Auschwitz, indledte den 66-årige Arlette Andersen i 1990 en foredragsrække, der skulle vare i 25 år. Som en af de få franske jøder, der overlevede ét års fangenskab i Auschwitz Birkenau, rejste Arlette Andersen rundt til primært skoler og gymnasier i Danmark og fortalte sin gribende historie. Næsten 100.000 mennesker har hørt hende fortælle.

Filmen, som rummer klip fra det sidste foredrag i Odder, og som økonomisk er støttet af Odder Gymnasium, vises to gange i Biffen i Odder. Ved visningen kl. 11 vil instruktør Thomas Kvist Christiansen deltage og fortælle om filmens baggrund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Så store er virksomhederne i Horsens: 20 blander sig i Danmarks omsætnings-top

Annonce