Annonce
Østjylland

Hold liv i guitarspillet under coronakrisen: Århusiansk virksomhed underviser elever online

Asbjørn Eggers, grundlægger af Musikundervisning.dk, håber, flere skoler vil få øjenen op for initiativet, så der kan holdes gang i musikken under coronaudbruddet. Privatfoto
Landets musikskoler er lukkede på grund af coronaudbruddet, og derfor er elevernes undervisning gået i stå. En århusiansk virksomhed tilbyder nu skoler at fortsætte undervisningen online, så guitarspillet kan holdes i live.
Annonce

AARHUS: Det kan give rustne fingre, hvis man har været vant til at holde liv i sit guitarspil, men nu ikke længere kan få undervisning på grund af coronaudbruddet.

Alle landets skoler har i flere uger været lukket på grund af coronavirus - og det har betydet, at musikundervisningen og guitaren også har været lagt på hylden.

Men nu er der godt nyt for de rustne fingre.

En århusiansk virksomhed tilbyder nemlig landets skoler at fortsætte deres musikundervisning online, så eleverne kan holde klaveret, guitaren eller tværfløjte-spillet ved lige.

- Vi vil hjælpe og støtte skoler, der gerne vil fortsætte deres tilbud med musikundervisning under coronaudbruddet. Derfor kan de tilmelde sig vores ydelse, så de kan fortsætte med at undervise i guitar eller sang, mens skolerne holder lukket, siger Asbjørn Eggers, grundlægger af Musikundervising.dk

Annonce

Privatundervisning i tværfløjte

Asbjørn Eggers og hans team måtte omvende sin forretning hurtigt, da al fysisk musikundervisning i hele landet stod stille fra den ene dag til den anden.

- Vi havde heldigvis udviklet teknologien og forsøgt os med online undervisning sidste år. Vi havde egentlig lagt det lidt på hylden igen, men pludselig blev det meget aktuelt igen, og så fik vi travlt, siger Asbjørn Eggers.

Derfor startede de ikke helt fra bunden - til gengæld har det været en travl og omskiftelig tid - også for underviserne, der er tilknyttet tjenesten.

- De har også skullet vænne sig til at undervise i klaver via et webcam, men de er blevet rigtig positivt overrasket over, hvor nemt der er, og hvor godt det fungerer, lyder det fra Asbjørn Eggers.

Undervisningen foregår helt lavpraktisk ved, at skolerne tilmelder sig tjenesten, og derefter kan eleverne booke en tid til en privatundervisning i deres respektive instrument.

Det kræver kun, at eleven selv har guitaren, violinen eller tværfløjten.

Annonce

Koster kun et symbolsk beløb

Fra skolernes side kræver det heller ikke meget at tilmelde sig.

Skolerne får teknologien bag Musikundervisning.dk stillet til rådighed og betaler kun et symbolsk beløb på 20 kroner i timen for administrationen bag.

- Det er ikke et tilbud, vi skal tjene penge på, men en ydelse vi stiller til rådighed for skolerne, så de kan holde gang i musikken, lyder det fra Asbjørn Eggers.

På nuværende tidspunkt har Østjyske skoler som Møllevangsskolen i Aarhus og Odder Lille Musikskole tilmeldt sig tjenesten, men Asbjørn Eggers håber på, at endnu flere skoler får øjnene op for ordningen.

Foruden Danmark er tjenesten udbredt i fire andre lande, og flere skoler i England har allerede på nuværende tidspunkt tilmeldt sig servicen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Frederik Rønnow skadet

Annonce