Annonce
Ikast-Brande

Hoffmann vil kæmpe for et Hærvejscenter

Kirsten Hoffmann, byrådsmedlem (S), slår til lyd for, at der bør indrettes et Hærvejscenter med vandrehjem i det tidligere rådhus i Nørre Snede. Hun mener, at det vil give mere liv i byen end den nuværende funktion, hvor bygningen rummer kommunens børne- og unge-forvaltning, Arkivfoto: Peter Hald
Et Hærvejscenter vil give mere liv i Nørre Snede end en kommunal administrationsbygning, mener byrådsmedlem Kirsten Hoffmann (S)
Annonce

Nr. Snede: Et Hærvejscenter på Bellisvej med tilknyttet vandrehjem kan give mere aktivitet og liv i Nørre Snede end den nuværende kommunale administrationsbygning.

Det mener det socialdemokratiske byrådsmedlem Kirsten Hoffmann, der i modsætning til det lokale Venstre-byrådsmedlem Brian Sigtenbjerggaard godt kan gå ind for, at de omkring 100 kommunale arbejdspladser flyttes til Ikast.

- Brian Sigtenbjerggaard har jo selv skrevet under på budgetforliget, hvor det blandt står, at kommunen skal gå i gang med en systematisk bygnings-optimering med fokus på at reducere antallet af kvadratmeter og samle medarbejderne for at styrke kompetencerne. Vi har en vision i byrådet med ét rådhus, siger Kirsten Hoffmann.

- Det er et samlet byråd, der står bag budgetforliget, så det er ikke alene Socialdemokratiet, der ønsker at samle de kommunale medarbejdere, understreger hun.

- Faktisk har byrådet ikke mindre end to gange ved budgetforlig i 2015 og i 2019 besluttet at nedlægge administrationen i Nr. Snede, og det har Brian Sigtenbjerggaard også været en del af, tilføjer Kirsten Hoffmann.

Men Brian Sigtenbjerggaard siger, at det er vigtigt for Nørre Snede at bevare de 100 kommunale arbejdspladser, der er i dag i bygningen på Bellisvej.

- Jeg kæmper også for arbejdspladser, men jeg kæmper for, at de bliver samlet under ét, så vi får en synergi-effekt af vores arbejdskraft. Det vil give medarbejderne bedre vilkår, og det bliver nemmere at rekruttere dygtige medarbejdere, siger hun.

Kæmper du for at bevare arbejdspladser i Nørre Snede?

- Ja, for bygningen skal ikke stå tom. Lokalrådet har gang i meget visionære tanker med et Hærvejscenter, og det kan bringes i spil med både overnatningsmuligheder og bespisning. Samtidig kunne vi overveje at inddrage en del af bygningen til politistation. Nu lægger regeringen jo op til, at vi skal have mere politi nær borgerne, og der ligger Nørre Snede centralt. Desuden kunne man overveje at give plads til liberalt erhverv... der er muligheder nok. Jeg tror, at det vil give mere omsætning i Nørre Snede, især hvis der kommer mange turister, siger Kirsten Hoffmann.

Annonce

Udfordring med bygning

Man siger jo, at "en fugl på hånden er bedre end 10 på taget". Så hvis man skal flytte administrationen til Ikast, skal man vel have et alternativ på plads i Nørre Snede, før man gør det. Ellers risikerer Nørre Snede at stå med en tom spøgelsesbygning.

- Ja, og det er bestemt ikke det, vi ønsker. Vores medarbejdere vurderer, at bygningen - der er fra 70'erne - vil koste mellem 3,5 til 4 millioner kroner at renovere, så det kan måske blive svært at sælge den. Hvis ikke der kommer en investor, der vil lave Hærvejscenter eller andet, er det planen at rive bygningen ned for at give plads til tæt-lav beboelse. Men jeg er ikke bekymret, for mange ildsjæle i Nørre Snede arbejder med at skabe nye aktiviteter. Jeg tror, at et Hærvejscenter er realistisk - det er da så nærliggende og ligger lige til højrebenet. Især hvis man kombinerer det med et vandrehjem samt faciliteter til foreningerne og til kultur, siger Kirsten Hoffmann, der mener, at det vil være muligt at få fondsstøtte til sådan et projekt.

Hun er medlem af byrådets erhvervs, - vækst og bosætningsudvalg, der nu vil undersøge, hvilke faciliteter, som hærvejs-turister vil efterspørge.


Jeg tror, at et Hærvejscenter er realistisk - det er da så nærliggende og ligger lige til højrebenet.

Kirsten Hoffmann, byrådsmedlem for S


Kirsten Hoffmann erkender, at udfordringen i at finde noget, man kan bruge administrationsbygningen til.

- Hvis ikke det kan lade sig gøre, bliver bygningen revet ned, og der bliver bygget tæt-lave boliger. Det er forvaltningens udspil, da der er efterspørgsel efter tæt-lave boliger. Fint nok med boliger, det giver også handel, men det er mere spændende med et Hærvejscenter og turisme. Det kræver så, at der kommer en investor med. Kommunalt skal vi jo ikke drive et vandrehjem. Det er jo også skattekroner, vi taler om, siger Kirsten Hoffmann.

Hun mener, at der skal rykkes nu på ideerne, da tidshorisonten for en afgørelse ligger indenfor et år eller to.

Den kommunale administrationsbygning i Nørre Snede - det tidligere rådhus på Bellisvej - er i dag arbejdsplads for 100 medarbejdere i børne- og unge-forvaltningen. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Æbledag i havekreds

Coronavirus

Live: Norsk opgørelse viser, at ni ud af ti coronadøde havde kronisk sygdom

AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Annonce