Annonce
Horsens

Hjorth springer farverigt ind i foråret

Jacoba Niepoort arbejder også i kæmpeformater i form af store murmalerier, men oplevelsen på Gallery Hjorth er i mindre målestok. PR-foto

Horsens: Går man forbi Gallery Hjorth i Grønnegade i disse dage, vil man måske bemærke, at foråret er kommet til Horsens.

Gallerist Allan Hjorths nye udstilling hedder "Spring" (forår), og iøjnefaldende er et af udstillingens rent fysisk store trækplastre; en 1,6 gange to meter store farveeksplosion af Håkon Engesæth Danielsen.

Maleriet pryder galleriets vinduesfacade, men kigger man inden for, er der mere at hente.

Ud over Håkon Enesæth Danielsen deltager bl.a. Rasmus Rinhack, hvis collage-malerier ifølge Allan Hjorth aldrig er set bedre fra hans hånd.

Jacoba Niepoort, som ude i verden også arbejder i kæmpeformater i form af store murmalerier, bidrager i Horsens med nye papirværker skabt med en karakteristisk krusedulle-teknik.

June Jin Engelharth, som nogle måske vil kende for et aktuelt portræt af musikeren Thomas Butteschøn, udstiller et stort oliemaleri "...& Layer of life". Og en udstillingsdebutant er der såmænd også plads til på "Spring":

- Meik Brüsch har sin debut på en udstilling i galleriet og leverer også noget helt nyt i den sammenhæng i form af keramiske skulpturer, hvor han med sin helt egen formgivning, frembringer lækre skulpturer med forskellige glasurer i organiske former, oplyser Allan Hjorth.

Udstillingen har haft fernisering, og den fortsætter frem til den 16. maj.

Annonce
Håkon Engesæth Danielsens farveeksplosion kan ses gennem facadevinduerne ud mod Grønnegade, hvor Gallery Hjorth frem til midten af maj fortsætter sin udstilling "Spring". PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce