Annonce
Brædstrup

Hjemstavnsforening klar med nyt årsskrift

Forsiden på Årsskrift 2017 bliver dette dronefoto af kirkegården i Ring. Bøgehækken markerer omridset af den kirke, der forsvandt i 1870. Foto: Jimmy Frisk, Stoplite-Photo

Brædstrupegnens Hjemstavnsforening holder reception i Tinghuset 9. november.

Brædstrup: Torsdag 9. november præsenterer Brædstrupegnens Hjemstavnsforening den lokalhistoriske bog Årsskrift 2017. Det sker med en offentlig reception i det gamle Tinghus på Østergade 9 fra klokken 16, hvor nogle af forfatterne vil holde foredrag.

Årsskriftet er det nyeste nummer i rækken af årsskrifter, der er udkommet punktligt hvert år siden 1987, og hver udgave rummer artikler om lokale begivenheder, steder og personer.

Traditionen tro spænder årsskriftet bredt og rummer grundige og detaljerede fortællinger. En af de større artikler er en fortælling om Brædstrups seks oprindelige gårde gennem tiderne. Den er skrevet af lokalarkivar Knud Møller, der beretter om Postgården, Søndergården, herrefogedsgården, Holmsgård, Bjerregård og Damgården, der har haft en stor betydning for Brædstrups historie, men som måtte give plads for byudviklingen.

Blandt de mange andre artikler i årsskriftet kan nævnes en bemærkelsesværdig fortælling om de forsvundne kirker i Ring. Den ældste kirke i Ring blev bygget omkring år 1200, men blev i 1870 erstattet af en anden og større kirke. Denne kirke stod imidlertid kun i 70 år, da den begyndte at synke og slog revner, så den blev revet ned i 1940 og erstattet af Brædstrup Kirke - hvilket ikke gik stille af sig. Der er mange finurlige detaljer i denne historie, der er skrevet af Lis Simony, der er medarbejder i lokalarkivet.

Årsskriftet er som sædvanligt illustreret med nye og gamle fotos og tegninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce