Annonce
Odder

Hjemmeskole: Mange piger tør ikke tage ordet

Gymnasieeleverne kan fortsat bestille en bibliotekar, der kan hjælpe i forbindelse med opgaver. Nu sker det bare udelukkende online. Foto: Esbjerg Kommune
Familietid får forældres øjne op for deres teenageres udfordringer, så hos Ungesporet, der er et privat coaching- og mentortilbud for unge, er der godt gang i coachingen.
Annonce

Odder: Mens corona for nogle unge er et velkomment frirum, kæmper andre unge en svær kamp for at undgå at føle sig ensomme og forkerte.

Særligt for de unge piger, kan den digitale undervisning være en stor udfordring.

- Pigerne føler, at alle kigger på dem online. Det gør det svært for dem at række hånden op og sige noget, fordi de ved, at deres billede så bliver stort hos alle klassekammeraterne - og de kan ikke læse klassekammeraternes reaktioner, forklarer Lene Overgaard Sørensen.


Pigerne føler, at alle kigger på dem online. Det gør det svært for dem at række hånden op.

Lene Overgaard Sørensen, ungecoach


Sammen med Marie-Louise Buhl Christiansen har hun firmaet Ungesporet. En virksomhed, der tilbyder coaching og mentaltræning til unge.

Ungesporet har eksisteret i halvandet år, og særligt det sidste halve år har der været godt gang i coachingen.

- Corona har hjulpet, fordi det bliver mere tydeligt for forældrene, når deres børn ikke trives, siger Marie-Louise Buhl Christiansen.

Annonce

Ikke en del af flokken

Først var det unge, der havde det svært med at skulle på efterskole eller være på efterskolen omgivet af mennesker og langt væk fra mor og far. De seneste par måneder har henvendelserne i stigende grad drejet sig om, hvordan de unge håndterer corona, isolation og hjemmeundervisning.

- Dem, vi oplever, det er rigtig svært for ligger lige udenfor inderkredsen. Dem, der måske ikke er blandt de fem nærmeste i en boble. Det er rigtig svært for dem at række ud og tage kontakt, siger Marie-Louise Buhl Christiansen.

- For dem bliver det mere og mere ensomt, og de ved simpelthen ikke, hvordan de skal melde sig ind i fællesskabet, supplerer Lene Overgaard Sørensen.

Ungesporet

Ungesporet er et privat coaching- og mentortilbud for unge mellem 13 og 19.

Der tilbydes ungecoaching, efterskolecoaching, onlinecoaching, forældrecoaching samt gruppeforløb og boost til teenageforældre.

Ungesporet tilbyder desuden forløb for skoler.

Forløbene købes i pakker, der kan forlænges.

Hovedparten af den cirka 20 unge, der er i forløb ad gangen er 14-16-årige, der er udfordrede af lavt selvværd eller har det svært socialt.

Læs mere på www.ungesporet.dk

Det er netop noget af det, de unge kan få hjælp til hos Ungesporet. Her får de små enkle øvelser til at bryde barrieren.

- Det kan være, de får til opgave at sende en sms til den klassekammerat, de er tryggest ved. Eller måske går en tur med en ven eller veninde, siger Lene Overgaard Sørensen.

- Vi skal også lære vores teenagere at være opmærksomme og række hånden ud, også mod dem, der måske er lidt ensomme, fortsætter hun.

Annonce

Coronadag i system

Det er som udgangspunkt forældre, der henvender sig til Ungesporet, fordi de er bekymrede for deres barn.

Men det er den unge selv, der efter en introduktionssamtale skal sige ja til samarbejdet, som kan være alt fra nogle få gåture for at sætte ord på helt konkrete problemer til et længere forløb med mange og lange samtaler.

Noget af det, de har hjulpet mange unge med, særligt siden corona ændrede hverdagen, er at sætte struktur på de unges liv, så pausetid og arbejdstid bliver skilt ad.

- Der er nødt til at være struktur, når familierne er samlet så meget i hjemmet, siger Lene Overgaard Sørensen.

Annonce

Fejlfinderforældre

Netop fordi familierne er samlet så meget, kan der være en tendens til at hakke lidt på hinanden.

Måske er opvasken ikke sat i maskinen, eller vasketøjet ikke lagt på plads. Og selvom det selvfølgelig er irriterende, så behøver det ikke være det første, der bliver påtalt.

Derfor får forældrene også nogle tips til at holde fokus og være nysgerrige og positive overfor deres teenagere.

- Den der med at komme ind af døren og starte med at påpege alle de ting, der ikke er gjort, det giver konflikter, siger Marie-Louise Buhl Christiansen.

Det betyder ikke, at der ikke skal stilles krav om, at de unge tager deres del af arbejdet i hjemmene.

- Tingene skal selvfølgelig gøres, men det skal ikke startes med en konflikt, supplerer Lene Overgaard Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Butikkerne i Horsens om genåbning: Vi har aldrig været mere klar...

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Annonce