Annonce
forside

Hjemmerøveri: Ægtepar vågnede med irriterede øjne - røvere sprøjtede væske ind i soveværelse

Ægtepar blev vækket af røvere, som sprøjtede kløende væske ind i deres soveværelse. Arkivfoto: Kim Haugaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Et ægtepar vågnede søndag morgen ved, at røvere sprøjtede væske ind i deres soveværelse.

Hedensted: Et ægtepar på Hedebogade i Hedensted blev søndag morgen vækket ved, at deres øjne pludselig kløede og var irriterede.

- Her til morgen klokken 7 bliver en mand og en kvinde vækket ved, at der bliver sprøjtet noget væske ind i det soveværelse, de er i. De kan mærke noget rødme i øjnene, og vågner ved, at de kan fornemme noget i luften, der irriterer deres øjne, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Hans Hoffensetz.

Parret kommer på benene og opdager så, at deres spisestuestole mangler.

- De har ikke kontakt med nogen, men da de kommer ud, viser det sig, at der har været indbrud. Der stjålet seks designstole fra stuen, og de ser bagenden af en hvid Peugeot stationcar, som kører derfra, oplyser vagtchefen.

Annonce

Betragtet som hjemmerøveri

Selvom ægteparret ikke har været i direkte kontakt med røverne, betragter politiet indbruddet som et hjemmerøveri.

- I og med, at vi ikke ved, hvad der er til hensigt med det, der bliver sprøjtet ind i soveværelser, formoder vi, at det er for at holde dem tilbage eller pacificere dem, og derfor laver vi det som et røveri og ikke et tyveri. Vi formoder, at det må være hensigten at stoppe dem fra at afbryde indbruddet, lyder det fra Hans Hoffensetz.

Politiet er stadig på bar bund i forhold til, hvilken væske, som blev sprøjtet ind i parrets soveværelse.

- Vi er i gang med at lave tekniske undersøgelser og er i gang med hunde derude. Vi har ikke ide om, hvad det er, de har brugt. Men det giver lige kortvarigt irritation og kan mærkes i øjnene, men tilsyneladende ikke andre mén, lyder det fra vagtchefen.

Ægteparret har det efter omstændighederne godt, og politiet vil gerne have offentligheden hjælp til måske at komme på sporet af røverne.

- Det giver jo et chok, når man har en fornemmelse af, at der har været nogen i huset. Men parret er stille og rolige nu. Og vi vil gerne høre fra nogen, som måske har set den hvide bil, det kan jo være, der er nogen, som har været på vej til bageren eller lignende, siger vagtchefen.

Politiet kan kontaktes på 114

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Til kamp mod nethandel: Butikkernes arbejde har skabt 'positive vinde' i Horsens

Læserbrev

Trafikproblemer i Egebjerg: Der skal jo nødig ske ulykker, inden det bliver bragt i orden

Læserbrev: Sikkerhed på vore skoleveje for skolebørn og andre trafikanter i den her mørke og regnfulde tid er ret så påkrævet, men samtidig helt klart også mangelfuld i den nordlige del af Horsens Kommune. Har Trafik og vej, eller hvad de nu kalder sig, helt tabt "sutten" eller mistet orienteringen og bevæger sig kun rundt på Søndergade for at flytte pølsemand Tung, navnet udtales Dong, ud af frelserkirkens torv eller helt ud af Horsens by? Hvor mange personer mon der er ansat i Trafik og vej? Ja, nok lige så mange som der er manglende lys i gadelygterne fra Fussingsvej og Egebjergvej til skolen i Egebjerg - på den anden side af 25 stk. Samt et vejarbejde med omlægning af fortov og anlæg af to nye helleanlæg på skolevejen Egebjergvej, Gl. Kirkevej og forsamlingshuset, med mangelfuld afspærring og advarselslamper - simpelthen for dårligt, et vejarbejde, der har stået på i fire måneder nu. Fodgængerfelterne på Egebjergvej ved Kastanjealle, Rådvedvej og ved Grusdalsvej er meget dårligt oplyst. Fodgængerfelterne krydses af skolebørn hver eneste dag. Der må vel være en eller anden person, som sidder med ansvaret for det her omtalte område, der kan bringe orden i de her af mig nævnte trafikproblemer. Der skal jo nødig ske ulykker, inden det bliver bragt i orden.

Annonce