Annonce
Læserbrev

Hjemmepasning. En fedtet omgang

Annonce

Det er superfint, at Horsens Kommune nu yder tilskud til hjemmepasning af egne børn. Men det er en fedtet omgang, og tilskuddet modsvarer på ingen måde nettoudgiften til kommunal pasning.

Man kan forledes til at tro, at det er fordi flertallet i byrådet slet ikke ønsker at give forældrene mulighed for hjemmepasning, og derfor kun for et syns skyld hoster op med et tilskud, som kun meget få har råd til at tage i mod.

Man skal huske, at beløbet på 3500 kroner pr. måned pr. barn er skattepligtig. Det skal ganske vist ikke betales arbejdsmarkedsbidrag og ATP, men til gengæld får man heller ikke feriepenge af pasningslønnen. Ansøger må i øvrigt ikke have anden indkomst ved siden af, hverken arbejdsindkomst eller overførselsindkomst.

Hvis pasningslønnen i stedet havde været på niveau med den udgift som kommunen selv har til institutionspasning, ville ordningen have været brugbar for flere, og ikke kun for ganske få velhavere. Det er vel heller ikke så helt dårligt, at forældre får økonomisk mulighed for at passe egne børn hjemme. Det drejer sig jo kun om maksimalt et år. Resten af tiden frem til skolealderen, står den jo under alle omstændigheder på institutionspasning.

Efter gældende regler må kommunen give tilskud til hjemmepasning svarende til 85 procent af den billigste netteudgift for kommunal pasning. For børn i alderen 26 uger til 2 år og 10 måneder er dette beløb ca. 7.100 kr. og for børn i alderen 2 år og 11 måneder til skolestart er beløbet ca. 4100 kr.

I forhold til Horsens kommunes tilskud på 3500 kr. pr. måned betaler nabokommunen Hedensted ca. 6100 kr. for de yngste børn og ca. 4000 kr. for de ældste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Hedensted gav HFS en fodboldlektion

Hedensted For abonnenter

Flere venner, mere motion og mindre angst: Ny livsstilsefterskole åbnede med næsten fuldt hus

Annonce