Annonce
Hedensted

Hjembyen betyder alt for 73-årige Egon: Jeg er døbt, gift og skal begraves her

Korning betyder alt for 73-årige Egon Christensen, der har boet i byen i 72 år af sit liv. Foto: Mads Dalegaard
Egon Christensen har boet i Korning i 72 år af sit 73 år lange liv. En by, der betyder alt for ham, og som han gør sit for har samme betydning for andre.

Korning: - Korning betyder alt for mig. Jeg er døbt, konfirmeret, gift og skal begraves her.

Således fortæller 73-årige Egon Christensen, hvis kolossale kærlighed til sin hjemby ingenlunde kan næres tvivl om.

Egon Christensen har været bosat i Korning i 72 år, hvor han i dag bor med sin 70-årige hustru Kirsten, to heste, seks katte og 10 høns på gården Elmelund, som hans forældre erhvervede i 1942.

Udover at være forældre til sønnen Torben og datteren Mette, som nu er blevet henholdsvis 47 og 44 år, har Egon Christensen og hustruen tidligere forsørget 25 plejebørn gennem en periode fra 1982.

Børn, som Egon Christensen gjorde alt for levede i ligeså trygge rammer, som han altid selv har gjort i den by, han har givet begge arme og mere til for.

- Vi havde egentlig overskud til flere børn, så vi tænkte, vi kunne gøre noget for andres børn, som ikke havde de samme muligheder, siger Egon Christensen.

Annonce

Blomster og chokolade til tilflyttere

Selvom han gennem arbejdslivet både har gjort sig som landmand, vognmand og buschauffør, så er det i lokallivet, han har lagt de mest dedikerede kræfter.

Tour de Hedensted - Korning

Korning (383 indbyggere) har en aktiv lokalhistorisk forening, som flere gange om året er vært for arrangementer, hvor man kan blive klogere på Korning og omegns historie.

Er man til naturen, kan man gå en tur langs den anlagte natursti, hvor der er to shelters på ruten.

I Korning finder man også det velbesøgte Hotel Korning Kro, som ægteparret Dorris og Ernstsen overtog i 1976. Kroen er for nylig blevet overtaget af ægteparrets søn.

For Egon Christensen har det nemlig altid været vigtigt, at "hans by" råder over et stærkt sammenhold med et rigt foreningsliv. Alle skal føle sig velkommen, og har man brug for hjælp, skal man ikke spørge to gange.

Derfor har han gennem en årrække i lokalrådet sørget for, at Kornings nytilflyttere har fået en varm velkomst og hurtigt er blevet indlemmet i fællesskabet.

- Jeg og en medborger har fået tilsendt en liste fra kommunen med tilflyttere, hvorefter vi er kørt ud og sagt goddag med en buket blomster eller en æske chokolade samt en liste over alle byens foreninger, siger Egon Christensen, der dog for godt et år siden lod stafetten gå videre, da han grundet sin alder er nødt til at trappe ned på arbejdslivet.

Annonce

Udflugter og overvågning

Netop at "trappe ned" er noget, den 73-årige Korning-fanatiker fremhæver flere gange under Folkebladets besøg - men alligevel nægter han at sætte sig foran brændeovnen med en kop kaffe og nyde tilværelsens som fuldtidspensionist.


Korning betyder alt for mig. Jeg er døbt, konfirmeret, gift og skal begraves her.

Egon Christensen


Han er fortsat aktiv i foreningslivet, hvor han som medlem af Kornings lokalhistoriske forening sammen med menighedsrådet hvert år arrangerer en udflugt, hvor han tager byens borgere med på en bustur til diverse kirker og museer, ligesom han er observatør, når en mor eller far skal have samvær med sit barn under opsyn.

Egon Christensen, der bord på gården Elmelund, har altid sørget for at tage pænt imod byens tilflyttere. Samtidig sørger han årligt for en udflugt, hvor han tager byens beboere med ud til flere af landets kirker og museer. Foto: Mads Dalegaard

I øjeblikket kæmper han sammen med andre lokale frivillige for at få et Kultur- og Idrætshus op at stå, som han forventer bliver bygget indenfor den nærmeste fremtid.

Derfor er Egon Christensen utvivlsomt et velbekendt ansigt i den østjyske landsby - og det vil han fortsætte med at være.

- Jeg vil altid stå til rådighed, hvis nogen i Korning har brug for hjælp. Det er dét, Korning drejer sig om, siger han.

Tour de Hedensted

  • Folkebladets journalister har været på rundtur i hele Hedensted Kommune, så du i løbet af sommermånederne kan læse historier fra hvert af kommunens 31 lokalsamfund.
  • Undervejs vil du blandt andet støde på en polsk kvinde med eget rengøringsfirma, en politisk formand med en minkpassion og et ægtepar, der er ved at bygge deres eget CO2-neutrale klimahus.
  • Første etape startede i Bjerre, mens ”Tour De Hedensted” rundes af i Hedensted.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce