Annonce
Østjylland

Hjem til Aarhus: AGF klædt af i Slovenien

Søren Tengstedt (tv) og AGF får ikke flere kampe i Europa League-kvalifikationen i denne omgang. Foto: Jure Makovec
AGFs Europa-kampagne blev en kort fornøjelse. Torsdag aften tabte århusianerne 0-3 under den slovenske nattehimmel og går dermed glip af et møde med det hollandske tophold PSV Eindhoven.
Annonce

FODBOLD: AGF og slovenske fodbold er åbenbart ikke nogen god kombination.

I 1996 var det Olimpija Ljubjlana, der sendte AGF ud af pokalvinderens Europa Cup. Og torsdag aften var det NS Muras tur til at gøre kort proces mod en flok fra Aarhus.

Seneste sæsons nummer fire fra den slovenske række besejrede AGF 3-0 i en kamp hvor gæsterne aldrig fandt takten fra Superligaens succesridt.

NS Mura hører hjemme i Murska Sobota i det nordlige Slovenien. En lille by med 11.000 indbyggere.

Fazanerija City Stadium har plads til små 4.000 tilskuere - men torsdag var der ingen på grund af corona. Det beskedne fodboldstadion er i øvrigt en underlig halvfærdig udgave hvor den ene langsidetribune stopper på midten.

Det er altså ikke ligefrem et fodboldmekka, der er tale om.

Men det var her, at AGF skulle spille sin første europæiske udekamp siden Dila Gori-fadæsen i 2012.

Annonce

Kold dukkert

Cheftræner David Nielsen havde trukket anfører Niklas Backman tilbage i startopstillingen i stedet for unge Sebastian Hausner. Rutine rimer på europæisk fodbold.

Og i kampens første 20 minutter så det da også ud til, at AGF havde fundet den helt rette opskrift på en udesejr i Europa.

Defensiven havde styr på det slovenske hold, der var meget afventende. Og AGFerne fik et par gange spillet sig op i den farlige ende. Men det blev ved lige ved og næsten-afleveringer.

Og det gik efterhånden op for hjemmeholdet at det slet ikke var så farligt at gå frem på banen mod det århusianske mandskab. NS Mura bevægede sig stille og roligt frem og AGF mistede det overtag, de var begyndt kampen med.

Efter en halv time trak Gift Links en fiber i det ene lår, og det gav plads til Søren Tengstedt.

Og det var selvfølgelig ikke denne udbytning af kantspillere, der gjorde udslaget, men AGF mistede mere og mere grebet om kampen herefter.

Ti minutter før pausen havde William Eskelinen en flot redning, der gav hjørnespark. Og bedst som AGFerne troede, at faren var drevet over, fik slovenerne spillet sig frem til endnu en chance efter sparket fra hjørnet.

Niklas Backman bevægede sig væk fra sin zone for at forsvare et indlæg. Han manglede derfor centralt hvor Frederik Tingager blot så til da Jan Gorenc kastede sig ind i det hårde indlæg og sendte bolden i nettaget. 1-0.

Det var en kold klud i ansigtet på AGFerne, der sådan set aldrig fandt sig selv igen i kampen.

De kom godt nok bedre ud til anden halvleg and de havde afsluttet første. Mere aggressive. Men noget lovende angrebsspil fik de aldrig hæklet sig frem til.

Og bedst som panikken så småt var ved at sætte ind, drog anfører Backman en forhastet beslutning. En lang bold, som han burde have styr på, forsøgte han at heade tilbage til målmanden. Men bolden nåede kun halvvejs. Imellem kom Kevin Zizek. Han prikkede elegant bolden over en sagesløs Eskelinen. 2-0.

Herfra var det game over for AGF. Og i de døende sekunder gjorde Amadej Marosa det til 3-0 på en kæk hælafslutning.

Det var en lille ydmygelse på en præstation, der nok ikke var tre mål dårligere end hjemmeholdets. Men godt var det ikke.

Hjem til Aarhus med AGF.

Europa League, 2. kvalifikationsrunde

NS Mura - AGF 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Jan Gorenc (37.), 2-0 Kevin Zizek (72.), 3-0 Amadej Marosa (90.)

Mura (4-2-3-1): Obradovic - Kous, Karnicnik, Gorenc, Sturm - Kozar, Kouter - Filipovic, Bobicanec, Cipot, Zizek

AGF (4-1-4-1): William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Gift Links (Søren Tengstedt, 30.), Bror Blume (Nicklas Helenius, 73.), Patrick Olsen, Jon Dagur Thorsteinsson (Albert Grønbæk Erlykke ,76.) - Patrick Mortensen

Dommer: Giorgi Kruashvili, Georgien

Tilskuere: 0 på Fazanerija City Stadium

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce