Annonce
Hedensted

Hjarnø havde den højeste stemmeprocent i Hedensted Kommune ved EU-valget i 2014 - hvem skal ligge i front ved valget i maj?

Anne Mette Vestergaard. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: 15. februar var der præcis 100 dage til europaparlamentsvalget søndag 26. maj, hvor også borgerne i Hedensted Kommune skal forbi stemmeboksene.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte 58,48 pct. i Hedensted Kommune. Det er flere end de 56,3 pct., der stemte på landsplan. Jeg håber dog, at endnu flere vil stemme til forårets EU-valg.

Måske er du bekymret for klimaforandringer efter sidste års rekordvarme sommer. Eller måske har du en holdning til, hvordan EU skal tage imod flygtninge.

Under alle omstændigheder får du kun medbestemmelse, hvis du husker at sætte dit kryds.

I Hedensted går borgerne mere op i europæisk demokrati end gennemsnittet i Danmark. Men også inden for kommunegrænsen er der forskel på, hvor mange der kommer forbi stemmeboksene.

Hjarnø lå i spidsen med hele 78,82 pct. valgdeltagelse, men også As med 65,41 pct. og Daugård-Ørum med 64,01 pct. var pænt med.

Modsat havde Tørring en valgdeltagelse på kun 51,88 pct.

Hvem skal ligge i front ved valget i maj?

Det er fantastisk, at borgerne i Hedensted engagerer sig! Men det vil være stort, hvis endnu flere vil være med til at bestemme, hvilken retning EU skal gå.

For der er stadig et godt stykke vej til de næsten 90 pct., der stemmer ved folketingsvalg.

Måske kender du en, der ikke fik stemt ved sidste EU-valg? Eller en, der skal stemme for første gang?

På hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu kan du vise, at du har tænkt dig at stemme til valget. Bagefter kan du dele dit personlige link med alle dem, du kender.

Undersøgelser viser, at det at stemme er en social begivenhed. Hvis du stemmer, øges chancen markant for, at dine kollegaer, dine naboer og din familie også stemmer.

Kan vi skabe en sneboldeffekt, så ender vi med sammen at nå ud til de sofavælgere i Hedensted Kommune, der har brug for et kærligt spark for at komme hen til stemmeboksen.

Det er fantastisk, at borgerne i Hedensted engagerer sig! Men det vil være stort, hvis endnu flere vil være med til at bestemme, hvilken retning EU skal gå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce