Annonce
Brædstrup

Hjælp til lejrturen: Grønne spejdere planter ny skov

Spejderleder René Hansen havde taget sine døtre Johanne på 11 og Helene på ni år med ud at plante træer, og der var opgaver til dem alle. Foto: Henrik C. Sandvad
12 grønne spejdere fra Brædstrup brugte lørdagen langt ude i skoven ved Grædstrup. Her var de i færd med at plante en ny skov, så de kan skaffe penge til at komme på en stor spejderlejr næste år.

Grædstrup: Friluftsliv og omsorg for naturen er en stor del af spejderlivet, og lørdag kunne De Grønne Spejdere i Brædstrup være med til at hjælpe en helt ny skov på vej.

Således var 12 spejdere i gang med målebånd og spader for at plante egetræer og douglas-gran for den økologiske skovproducent Fair Trees, som ligger ved Grædstrup. Der skulle i alt plantes 2000 planter på et område i skoven, som var faldet i stormen Bodil i december 2013.

Området har siden ligget brak, men nu var der tid til at plante nye træer.

Annonce

- Vi fik første gang hjælp af De Grønne Spejdere sidste år til at luge i vores juletræer. Når alt er økologisk er der mange opgaver, der skal klares med hænderne, og så er det dejligt, at spejderne er villige til at træde til. De står lidt for de samme værdier som os med det grønne, frisk luft og fællesskab, så derfor passer det fint med et samarbejde imellem os. Spejderne får så en overenskomstmæssig løn for det, så de kan tjene lidt penge til deres aktiviteter, siger Marianne Bols fra Fair Trees.

Marianne og Lars Bols fra Fair Trees stod for forsyningerne af både mad og drikke samt masser af små træer til spejderne. Foto: Henrik C. Sandvad

Fair Trees driver økologisk skovbrug, hvor virksomheden producerer små juletræsplanter til juletræsproducenterne med økologiske frø fra Kaukasus, træflis, træ til skovning og pyntegrønt.

Hygge i skoven

Selvom arbejdet med at plante træer godt kunne være lidt hårdt og til tider lidt kedeligt - ifølge spejder Helene Hansen på ni år - så gik de lokale spejdere frisk til opgaven. Det kunne imidlertid også være hyggeligt at bruge et par timer i skoven, mente storesøster Johanne Hansen på 11 år.

-Jeg synes ikke, det er så hårdt. Vi har det også sjovt, og så går vi også og snakker sammen, så det er egentlig ret hyggeligt, siger Johanne Hansen.


Fordelen ved den slags arbejde er, at vi får skabt nogle kontakter, som vi måske kan bruge, når vi skal lave andre aktiviteter for børnene.

René Hansen, spejderleder


Både Helene og Johanne var med deres far og spejderleder, René Hansen, med ude at plante træer. Ifølge ham skal indtægten fra skovarbejdet gå til en lejrtur næste år i Hedeland ved Roskilde. Men det er imidlertid ikke kun pengene, der driver de lokale spejdere.

Annonce

Måske vender vi tilbage

- Fordelen ved den slags arbejde er, at vi får skabt nogle kontakter, som vi måske kan bruge, når vi skal lave andre aktiviteter for børnene. Nu kender vi det her sted, og så kan det være, at vi kan komme ud og lave aktiviteter i skoven engang i fremtiden. Det kan måske også være sjovt at komme tilbage om nogle år, hvor vi kan sige til børnene, at den her skov har vi plantet. Så vi får mere ud af det end kun penge, siger René Hansen.

Fair Trees i Grædstrup har i alt 24 hektar skov, som er fordelt med tre hektar i planteskolen med juletræsplanter og 21 hektar økologisk skov, så det er nok næppe sidste gang, at De Grønne Spejdere i Brædstrup kommer ud og hjælper med arbejdet i skoven.

De Grønne Spejdere i Brædstrup er en blandet spejdergruppe, der er knyttet til to korps: De Grønne Pigespejdere og KFUM-Spejderne i Danmark.

De Grønne Spejdere i Brædstrup gik frisk til opgaven med at plante træer for skovproducenten Fair Trees ved Grædstrup. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce