Annonce
Østjylland

Hjælp til bløde trafikanter: Sikkerheden forbedres i Skolegade

Fremover bliver der færre biler i Skolegade. Arkivfoto: Flemming Krogh
Der bliver fremover færre biler og lastbiler i den trafikerede gade.
Annonce

AARHUS: Skolegade er ofte et virvar af fodgængere, cyklister og bilister og det sker flere gange dagligt, at en fodgænger må springe til siden for at undgå at blive kørt ned eller en bilist må hugge bremserne i for ikke at ramme en cyklist eller fodgænger, der pludselig befinder sig foran bilens køler.

Fremover bliver der forhåbentlig noget mindre kaos i Skolegade. Teknik og Miljø har netop gravet tre dybe huller ved indkørslen til henholdsvis Europa Plads og Skolegade fra Mindebrogade, hvor såkaldte sænkbare pullerter - lig dem der står foran for eksempel Salling - snart vil forhindre indkørsel for bilister i tidsrummet 11.00-6.00. Formålet med ændringen er at øge trafiksikkerheden for de mange cyklister og gående, som i dag deler den meget begrænsede plads i området med biler og lastbiler.

- Med denne løsning forbedrer vi sikkerheden for de bløde trafikanter, uden at vi forhindrer cafeer og restauranter i at få leveret varer lige til døren. Ændringerne sker efter samme princip, som vi allerede kender fra Strøget og Åboulevarden, hvor der i dag er sænkbare pullerter, siger Klaus Braad, ingeniør hos Teknik og Miljø.

Samtidig bliver der lavet et fodgængerfelt i den sydlige ende af Skolegade.

Skolegade bliver fremover spærret for biler og lastbiler i tidsrummet 11-06. Illustration: Aarhus Kommune
Annonce

Adgangskort til beboere

I samme omgang bliver andre småprojekter gennemført i området. Der bliver for eksempel sat ekstra cykelparkering op på Europaplads, og lyset ved fodgængerfeltet på Mindebrogade bliver opgraderet i form af bedre belysning i området.

Beboere, som parkerer i baggårde via Skolegade, har fået mulighed for at søge om adgangskort, så de kan komme forbi pullerterne døgnet rundt.

Behandlingen af disse ansøgninger er i gang, og først når alle berettigede har fået et adgangskort i løbet af august, vil den nye løsning blive taget i brug. Indtil da vil pullerterne være nede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce